Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Шарія затримали в Іспанії

Иллюстрация: СБУ
Проросійський блогер Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Анатолій Шарій став підозрюваним ще минулого року.

Правоохоронці Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія 4 травня. Про це 5 травня повідомили у Службі безпеки України.

"Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та внаслідок багаторівневої спецоперації українських правоохоронців. Це затримання — чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним", — розповіли силовики.

Українська спецслужба підозрює Анатолія Шарія за ст. 111 (держзрада) і ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) Кримінального кодексу України.

"На думку слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв'ю та виступах Анатолія Шарія є факти його підривної діяльності проти України, торік йому було оголошено про підозру", — поінформували у СБУ.

Силовики уточнили, чи триваютья всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб проросійський блогер відповів за свої дії перед законом.

Зазначимо, Анатолій Шарій має політичний проєкт "Партія Шарія". На місцевих виборах у 2020 році представники партії стали депутатами  Харківської міськради.

Нагадаємо, ексдружина голови Харківської районної ради Володимира Кацуби — Наталія Гордієнко курирувала "Партію Шарія" у Харкові. Гроші партії надходили від дев'яти фірм, пов'язаних з династією Кацубів. Штаб партії у Харкові знаходився на вулиці Суздальські ряди, 9. За цією адресою зареєстровано кілька фірм, засновники яких перераховують гроші партії. Раніше бенефіціаром цих фірм вважалася Гордієнко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.