Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сепарастист став заступником гауляйтера окупованої Харківщини

Володимир Демченко. Скрін: Відео
Володимир Демченко — сепаратист із Харкова.

Заступник командира одного з підрозділів "Народної міліції "ДНР" Володимир Демченко став "заступником голови військово-цивільної адміністрації Харківської області". 

Відео з новоспеченим чиновником поширили російські телеканали. На ньому Володимир Демченко говорить про створення штабу з підготовки до опалювального сезону і навіть озвучучє "кадрові" рішення. 

"Очолювати штаб буде Андрій Козуб, контролювати буду це все я. І Андрій Козуб буде очолювати не лише по Купʼянську, але й по всій звільненій території Харківської області", — зазначив заступник гауляйтера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти пропонують аграріям Харківщини віддавати новий урожай за безцінь

На початку червня Демченко заявив, що його доньку та зятя невідомі викрали у Харкові. Про викрадення він дізнався у середині квітня. Чому від моменту події до розголосу пройшло так багато часу — питання. 

"Тату, мене забрали через тебе", — нібито написала донька посібнику окупантів. 

Демченко поінформував, що кілька разів говорив телефоном із викрадачами. За його словами, вони намагалися схилити його до співпраці з Україною, але він відмовився. Де зараз знаходиться донька, зрадник не знає. 

Харківський антикорупційний центр нагадав, що Володимир Демченко відомий із 2014 року сепаратист. 

"За даними сайту “Миротворець”, Демченко ще у 2014 році підтримав сепаратистів і намагався створити "ХНР" у Харкові. Його затримали, але в результаті обміну йому вдалося сховатися в окупованому Донецьку. В подальшому він став "заступником начальника із озброєння Народної міліції ДНР", — розповіли антикорупційники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін, який усе життя "топив" за Росію, хоче, щоб його вважали націоналістом

Володимир Демченко — підозрюваний у добровільній участі у незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території. За даними прокуратури, він приєднався до збройного підрозділу терористичної організації "ДНР" у Донецьку. Згодом його призначили "заступником начальника по озброєнню народної міліції "ДНР". Після початку війни прибув на тимчасово окуповану територію Харківської області, щоб допомагати окупантам.

Андрій Козуб, якого Володимир Демченко призначив очільником штабу з підготовки до опалювального сезону, заступник Купʼянського міського голови Геннадія Мацегори, який також зрадив Україну.  

Андрій Козуб. Фото: ХАЦ
Андрій Козуб. Фото: ХАЦ

"Козуб з 2016 року є заступником Куп’янського міського голови. Спочатку був заступником у Олега Войтюка, потім у Геннадія Мацегори (підозрюваний у держзраді). Також Козуб є членом виконкому Куп’янської міськради. Балотувався він від "ОПЗЖ". Тривалий час, до вересня 2016 року, Козуб був директором ТОВ "Керуюча компанія "Коменерго Куп’янськ". Антимонопольний комітет в липні 2017 року оштрафував цю фірму на 68 000 гривень та на три роки відправив у "бан на участь у торгах" за змову з КП "Куп’янські теполові мережі" на аукціоні в серпні 2015 року. Саме в цей час Козуб був директором ТОВ "Керуюча компанія "Коменерго Куп’янськ". Після того, як АМКУ почав справу щодо змови на аукціоні, у 2016 році було створено ще чотири подібні фірми, де деякий час Козуб був директором", — розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.