Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Путін назвав вимоги до України

Фото иллюстративное: 24 канал.
Фото: 24 канал
Головна вимога — демілітаризація України.

Також президент РФ заявив, що Україна має "визнати волевиявлення людей у Севастополі та Криму", тобто визнати анексію півострова і не повинна вступати до НАТО.

Відповідаючи на запитання журналістів на пресконференції у Кремлі, яка відбулася у вівторок, 22 лютого, про можливість відновлення дипломатичних відносин між Україною та Росією, президент РФ Володимир Путін назвав низку вимог. Серед них — визнання анексії Криму, відмова від НАТО та неактуальна вимога щодо реалізації Мінських угод, які Росія і порушила. Але головне — демілітаризація України.

"По-перше, що потрібно зробити — визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та Криму. Чим це волевиявлення гірше за те, що сталося в Косові? Там рішення було ухвалено в парламенті, а тут на всенародному референдумі. Хочу ще раз наголосити: ніхто під дулом автомата чи під багнетами не міг людей зігнати на виборчі дільниці. Вони прийшли добровільно. І ухвалили своє рішення возз'єднатися з Росією", — заявив Володимир Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія визнала "ЛНР/ДНР" у межах всієї Донецької та Луганської областей

Друга вимога стосується перспективи вступу до НАТО. Путін каже, що Україна має відмовитись.

"Ми категорично виступаємо проти прийняття України у НАТО, тому що це створює для нас загрозу. І з огляду на це, ми ґрунтуємося на тому, що багато разів обговорювали, зокрема у західних столицях — найкращим вирішенням цього питання було б, щоб наші західні колеги, що називається, не втрачали обличчя — якби сьогоднішня київська влада самостійно відмовилася від вступу до НАТО. По суті, реалізували б ідею нейтралітету", — заявив президент РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніж до горла": Путін кілька разів згадав про Харків

Третьою вимогою стало вирішення проблеми Донбасу "шляхом мирних переговорів та реалізації Мінських угод".

"...але воно вже не актуальне...",   — сказал Володимир Путін.

Головною вимогою Росії Путін назвав демілітаризацію України. Росія вважає, що західні партнери, зокрема, країни-члени НАТО мають припинити постачання сучасного озброєння в Україну та позбавити її вже наданої збройної допомоги.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.