Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Проспект Жукова буде перейменовано", - Терехов

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
За відміну перейменування проспекту Жукова на проспект Григоренка мерія судилася роками.

У Харкові нову назву дадуть іншим топонімам, які окупанти використовують для пропаганди.

Перейменування Московського проспекту та району, Білгородського шосе та спуску у Харкові мер міста Ігор Терехов назвав лише початком. Про подальші перейменування Харківський міський голова розповів в інтерв'ю для спецпроекту "Руху ЧЕСНО" та видання "Дзеркало тижня".

"Всі топоніми, які так чи інакше пов'язані з РФ або можуть бути її символами, замінимо. Ми перейменували Московський проспект, Московський район, бо це було дуже одіозно. Білгородську трасу, бо звідти наступали окупанти, а також Білгородський узвіз. Я спеціально для цього запустив невелике опитування серед мешканців і поставив питання на голосування: 228 000 осіб взяло участь у голосуванні, і з результатом 78 000 перемогло назву "Героїв Харкова". Ми це провели максимально відкрито", - повідомив Ігор Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю в центрі Харкова можуть назвати ім'ям Стівена Кінга

Також мер Харкова поінформував про долю проспекту Жукова.

"Щодо проспекту Жукова та іншого, що використовується РФ у пропагандистських цілях, все буде перейменовано", - розповів Харківський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов хоче провести соцопитування про долю пам'ятника Жукову після війни

Нагадаємо, 17 травня 2016 року розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації про перейменування об'єктів топонімики в Харкові проспект маршала Жукова було перейменовано на проспект Петра Григоренка. Харківська міськрада неодноразово зверталася до судів, щоб оскаржити перейменування.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.