Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Партія кума Путіна не висунула свого кандидата на вибори мера Харкова і підтримала Добкіна

Фото: lb.ua
У передостанній день реєстрації кандидатів "ОПЗЖ" опублікувала заяву на офіційному сайті.

"Опозиційна платформа — За життя" офіційно заявила, що не висуватиме свого кандидата на виборах мера Харкова.

Заяву партія опублікувала ввечері 29 вересня.

"На позачергових виборах Харківського міського голови "ОПЗЖ" підтримує Михайла Добкіна. Відповідне рішення прийняте Стратегічною радою партії. Михайло Добкін послідовно виступає за виконання Мінських угод і відновлення миру на Донбасі, у питаннях захисту прав російськомовних громадян України, у захисті канонічної православної церкви, у боротьбі проти спотворення історії та історичної пам'яті нашого народу", — сказано у заяві.

Всіх членів партії, які не виконуватимуть це рішення, обіцяють притягнути до дисциплінарної відповідальності і навіть забрати мандат.

"Рішення про висунення альтернативних кандидатів у мери Харкова, активність на користь інших кандидатів є прямим порушенням партійної дисципліни, і винні у цьому будуть виключені з партії та позбавлені депутатських мандатів", — заявили в "ОПЗЖ".

Нагадаємо, фракція "ОПЗЖ" у Харківській міськраді складається з двох напрямків — депутати, які орієнтовані на Александра Фельдмана і депутати, які підтримують Андрія Спаського.

Напередодні депутат міськради від "ОПЗЖ" Анатолій Родзинський, який раніше планував балотуватися у мери Харкова, повідомив про зміну рішення і також сказав, що буде підтримувати Добкіна.

До обіду останнього дня реєстрації кандидатів, 30 вересня, міськвиборчком зареєстрував 8 кандидатів, за двома ще немає рішення. Можуть починати агітацію Олександр Скорик, Ігор Терехов, Дмитро Маринін, Михайло Добкін, Костянтин Немічев, Валерій Говоров, Володимир Плетньов, Олександр Кондрусик. Рішення міськвиборчкому чекають Аліна Мустафаєва і Сергій Ряполов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.