Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мер-колаборант із Харківської області отримав підозру в держзраді

Иван Столбовой. Фото: соцсети
Меру Балаклії Івану Столбовому заочно висунули підозру.

За даними прокуратури, Іван Столбовий виконував повноваження міського голови в окупованій Балаклії та допомагав росіянам.

Балаклійського міського голову Івана Столбового заочно повідомили про підозру за фактом держзради та колабораційної діяльності. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудове розслідування встановило, що з листопада 2015 року Іван Столбовий — Балаклійський міський голова. 3 березня 2022 року збройні сили Російської Федерації окупували місто Балаклія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один мер-зрадник із Харківської області втік до Росії

"У цей час міський голова прийняв рішення перейти на бік ворога шляхом надання добровільної згоди на виконання повноважень міського голови у підтримуваному окупаційним режимом органі місцевого самоврядування. 28 березня міський голова-зрадник провів нараду керівництва Балаклійської міськради, під час якої агітував своїх заступників до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до РФ в цілому, цього ж дня він провів збори місцевих жителів, у ході яких повідомив про видачу "гуманітарної допомоги" військовим РФ, а також про те, що ним ведуться переговори з керівництвом окупаційних військ щодо налагодження роботи комунальних служб у місті", — розповіли у прокуратурі.

Документ: Харьковская областная прокуратура
Документ: Харківська обласна прокуратура

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (за фактом державної зради та за фактом колабораційної діяльності).

Як писав KHARKIV Today, на початку квітня стало відомо, що міський голова окупованої Балаклії Іван Столбовий поїхав до Росії

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.