Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишньому депутату Харківської міськради повідомили про підозру у колабораціонізмі

Фото: "Медіапорт"
Ігор Телятніков був гауляйтером Харківського району.

Посібник окупантів "керував" Харківським районом, а після його деокупації втік до Росії.  

Слідчі заочно повідомили про підозру гауляйтеру Харківського району, 57-річному Ігорю Телятнікову, який під час окупації селища Козача Лопань добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. До цього він заснував бізнес у російському Бєлгороді.

"За даними слідства, у липні 2022 року зловмисник з власної згоди був призначений росіянами на посаду в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району, яка розміщувалася в селищі Козача Лопань. З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ. Крім цього, гауляйтер виступав перед камерами російських пропагандистів, розповсюджуючи кремлівські наративи, спрямовані на дискредитацію Збройних Сил України", - повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Напередодні деокупації колаборант втік з Козачої Лопані разом з російськими солдатами і переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Телятнікову оголошено підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як писав KHARKIV Today, Ігоря Телятнікова тричі обирали депутатом Харківської міськради. У 2006 році він отримав мандат як представник "Партії регіонів", у 2010 році був депутатом від "Відродження", у 2015 році пройшов до Харківської міськради, але відмовився від мандата заради іншого представника своєї політичної сили.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.