Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишній суддя склав мандат депутата Харківської міської ради

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
Денис Нев'ядомський обирався від проросійської ОПЗЖ.

Депутат Харківської міської ради Денис Нев'ядомський відмовився від мандату.

На позачерговій сесії Харківської міської ради депутати ухвалили рішення про припинення повноважень свого колеги Дениса Нев'ядомського. До міської ради він обирався від проросійської ОПЗЖ, а на початку повномасштабної війни, коли фракція припинила своє існування, став позафракційним.

Нев'ядомський був міліціонером, з 2002 року— суддею. У 2019 році вийшов у відставку, у 2020 році був обраний депутатом.

За даними Руху ЧЕСНО, у 2022 році Нев’ядомський жодного разу за рік не з’явився на своїй профільній комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян. Був присутній лише на 43% сесій та є прогульником за методологією ЧЕСНО. 

Як писав KHARKIV Today, Денис Нев'ядомський пройшов до Харківської міської ради замість нардепа Олександра Фельдмана, який відмовився від мандату. 

Нев'ядомський вів справу депутата Андрія Лесика про державну зраду і відпустив його додому. За це рішення у справі Лесика прокуратура почала перевірку харківського судді.

Улітку 2013 року в одному з ресторанів Харкова Нев'ядомський вдарив охоронця і намагався відібрати у міліціонерів автомат Калашникова. Суддя голосно кричав, обіцяв всіх перестріляти, співробітники міліції наділи на нього кайданки. Коли Невядомський заявив, що він суддя і подзвонив комусь, на місце прибув головний прокурор міста, з нього зняли кайданки і передали на поруки прокуратурі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.