Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хоче за кордон? Безробітна депутат Харківської облради складає мандат

Фото: соцмережі.
Карина Кірієнко обиралася від Блоку Кернеса "Успішний Харків".

Ще одна депутат Харківської облради вирішила скласти повноваження. 

Заяву про дострокове складання повноважень вона подала напередодні XV сесії, сьогодні депутати приймуть рішення.

Карина Кірієнко обралася до облради у 2020 році від Блоку Кернеса, була заступницею голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства.

За даними руху "Чесно", Кірієнко не працювала на момент отримання мандату: "Тимчасово не працює, місце проживання: м. Харків, Харківський р-н, Харківська обл".

Причини, через які Кірієнко вирішила скласти мандат, невідомі. Колеги депутата не виключають, що це пов'язане з забороною виїзду за кордон. Адже наприкінці січня 2023 року Кабмін суттєво обмежив право виїзду за кордон для народних і депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів та інших держслужбовців. Вони можуть виїжджати до інших країн лише в рамках службових відряджень.

Нагадаємо, багато депутатів Харківської облради почали складати мандати восени 2022 року. Це представники фракцій забороненої ОПЗЖ і Блоку Кернеса "Успішний Харків". Одним із перших мандат склав Володимир Скоробагач, пожалівшись на те, що його думку не чують. На сесії 14 лютого також будуть розглядати рішення про дострокове припинення повноважень чотирьох депутатів Олександра Ткаченка (партії "Блок Кернеса — Успішний Харків"), Валерія Власова ("Опозиційна платформа — За життя"), Микити Шенцева ("ОПЗЖ"), Олега Гуревича ("Успішний Харків"). Про це стало відомо з відповідних проєктів рішень, опублікованих на сайті Харківської облради.

Ще один депутат, заступник голови Харківської облради Богдан Мальований, також вирішив відмовитись від мандату. Це рішення розглянуть сьогодні депутати облради, після чого його звільнять і з посади чиновника. 

Як писав KHARKIV Today, Богдан Мальований став заступником голови Харківської облради 25 листопада 2021 року. Ще до початку повномасштабної війни народний депутат Ірина Фріз опублікувала документи про російське громадянство Богдана Мальованого. Водночас Мальований сказав, що вперше чує про своє подвійне громадянство. Після цього голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко попросила СБУ ще раз перевірити громадянство свого заступника. За її словами, спецперевірку перед призначенням він пройшов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.