Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський депутат заперечує наявність російського паспорта

Фото: соцмережі.
Нікіта Шенцев вирішив скласти мандат депутата Харківської облради незадовго до рішення Володимира Зеленського.

Депутат Харківської обласної ради, син народного депутата Дмитра Шенцева, Нікіта Шенцев, запевняє, що має тільки український паспорт.

Він заперечує наявність російського громадянства, через яке його позбавили паспорта України 4 лютого. Таке рішення прийняв президент Володимир Зеленський. Шенцев-молодший опинився у санкційному переліку разом із одіозними чиновниками часів Януковича: Клюєвим, Захарченком та Клименком.

"Я хочу офіційно заявити, що у мене немає ніякого іншого паспорта окрім українського! Я громадянин України, і це моє єдине громадянство! Упевнений, що у правовій крааїні неможливо позбавити людину її єдиного громадянства", - написав Шенцев-молодший в Інстаграм.

Він запевняє, що не бачив Указа Президента , але якщо його прізвище все-таки буде в переліку на позбавлення громадянтсва, то він буде відстоювати своє право бути громадянином України.

Нагадаємо, 5 лютого президент Володимир Зеленський підписав документи щодо осіб, у яких виявили наявність російського громадянства. На основі подання СБУ українського громадянства позбавили і Нікіту Шенцева.

Згідно із поданням, Шенцев-молодший отримав російське громадянство 8 серпня 2014 року. На той час він був депутатом Харківської міської ради від Партії регіонів. У 2020 році обрався до Харківської облради від ОПЗЖ.

Нагадаємо, 2 лютого Шенцев-молодший вирішив за прикладом батька скласти мандат. Він написав заяву на ім'я голови Харківської обласної ради із аргументацією, що зараз "не час гратися в політику". Його заяву мають розглянути на найближчій сесії 14 лютого.

У соцмережах Шенцев-молодший жодного разу не засудив російську війну, виїхав з України до 24 лютого 2022 року, брав участь у деяких засіданнях обласної ради дистанційно. На сторінці Шенцева-молодшого багато фото із проросійськими ватажками в Україні: Вадимом Новинським, Юрієм Бойко, священниками московського патріархату, від яких він отримував численні церковні нагороди. Зокрема, і від свого духівника, митрополита Ізюмського Єлисея (УПЦ Московського патріархату), який під час окупації Ізюму підтримав російських загарбників, а потім втік до Росії і потрапив під санкції РНБО України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.