Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Син харківського нардепа від ОПЗЖ складає депутатські повноваження слідом за батьком

Фото: соцмережі.
Шенцев-молодший (зліва) обирався до обласної ради від ОПЗЖ, як і батько до ВР. Перед війною вони виїхали з України.

 

Нікіта Шенцев вирішив за прикладом батька скласти мандат. Він написав заяву на ім'я голови Харківської обласної ради із аргументацією, що зараз "не час гратися в політику".  

Депутат Харківської обларади від ОПЗЖ Нікіта Шенцев більше не хоче бути депутатом, першого лютого він написав заяву про складання повноважень і виклав її у Фейсбук. У пості депутат зазначив, що "в умовах війни управління містом та областю в основному здійснюється органами виконавчої влади і це правильно. Триматися за крісло і грати у такий складний час у поілтику я не можу і не хочу... Здебільшого будь-яка допомога, яку ми надаємо, подається ЗМІ або опонентами як політичний піар, бажання заробити політичні дивіденди".

Жодного слова про політичну партію, від якої обирався, - проросійську ОПЗЖ - Шенцев не сказав. Від початку російської війни він не з'являвся на своєму виборчому окрузі, більшість  якого була окупована 24 лютого (Вовчанськ, Старий Салтів, Чкаловське Чугуївського району). А ще 23 лютого вітав усіх зі "святом". 

1
Нікіта Шенцев і Вадим Новинський.

У соцмережах Шенцев-молодший жодного разу не засудив російську війну, не приїздив до України, брав участь у деяких засіданнях обласної ради дистанційно.

Його батько на початку великої війни написав пост російською, згадавши про сусідів і 9 травня: "Родная моя Харьковщина! Нет слов, чтобы выразить, до чего тебе тяжело сейчас! Гибнут мирные люди: старики, женщины, дети. Сердце разрывается от этой страшной трагедии. И это на земле, где всегда были рады соседям и просто гостям, с которыми делили и дом, и кров. Это на земле, где девятое мая всегда было святым праздником. Это на земле, где русский язык всегда оставался родным".

 

На сторінці Шенцева-молодшого багато фото із проросійськими ватажками в Україні: Вадимом Новинським, Юрієм Бойко, священниками московського патріархату, від яких він отримував численні церковні нагороди. Зокрема, і від свого духівника, митрополита Ізюмського Єлисея (УПЦ Московського патріархату), який під час окупації Ізюму підтримав російських загарбників, а потім втік до Росії і потрапив під санкції РНБО України.

1
Шенцев-молодший із зрадником митрополитом Ізюмським Єлисеєм і нагородою від нього.

Нагадаємо, Шенцев-старший у вересні склав повноваження народного депутата. Він обирався до Верховної Ради від ОПЗЖ і пояснив, що вирішив скласти депутатські повноваження "через складні сімейні обставини".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.