Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова "Нацкорпусу" розповів, кого вважає наступником Кернеса

Игорь Терехов. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Білецький вважає Ігоря Терехова продовжувачем справи Геннадія Кернеса.

На думку Білецького, Ігор Терехов більш небезпечний для Харкова, ніж Олександр Фельдман і Михайло Добкін.

Керівник політичної партії "Національний корпус" вважає Ігоря Терехова наступником покійного Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Про це Білецький розповів в інтерв'ю "Буквам".

"Щодо наступника Кернеса, то він мені здається абсолютно очевидним. Це — Терехов. Це людина, яка при Кернесі була по праву руку і яка перебрала все: від бандитського до чиновницького й поліційного апарату в Харкові. Терехов, як мінімум, грає в повне продовження лінії Кернеса", — зазначив Білецький.

Інших можливих претендентів на місце мера Харкова — Олександр Фельдмана і Михайла Добкіна — Білецький вважає не такою серйозною загрозою, як Ігоря Терехова, оскільки той веде "абсолютно ватяну політику". У якості прикладу керівник "Нацкорпусу" наводить відсторонення директора харківської гімназії через уроки патріотичного виховання з представниками військово-патріотичної організації "Фрайкор" і відстоювання Ігорем Тереховим маршала Жукова в Харкові.

"І те, що зараз Терехов собі дозволяє, попри рішення судів і так далі. Це все вказує на те, що ця людина буде продовжувати лінію Кернеса, і для мене вона, безумовно, є небезпечна", — пояснив Білецький.

Лідер "Нацкорпусу" додав: Добкін давно не був у харківській політиці і у нього немає можливості і потенціалу отримати голоси електорату Кернеса, важелів немає і у Фельдмана, який раніше збирав 10-12% голосів виборців.

Вибори мера Харкова Білецький називає дуже важливими, оскільки місто межує з Росією.

"Вибори також важливі тому, що є основні питання: як довго триватиме лінія Кернеса і чи буде перетворюватися Харків на ватний заповідник", — підкреслив керівник "Нацкорпуса".

У самому "Нацкорпусі" ще думають про те, чи висуватимуть свого кандидата на вибори мера.

Як писав KHARKIV Today, 30 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати прийняли постанову про призначення виборів мера Харкова. Довгий час питання не могли винести на голосування. Профільний комітет розглядав питання ще в січні 2021 року. Однак передати його на розгляд Верховній Раді не змогли, оскільки не отримали необхідні копії документів від Харківської міськради — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса або рішення Харківської міськради про визнання мера таким, що помер, була тільки заява секретаря міськради Ігоря Терехова.

Тоді нардепи написали до міськради звернення з проханням припинити повноваження Геннадія Кернеса. На сесії 24 лютого Харківська міськрада проголосувала за дострокове припинення повноважень п'ятого мера Харкова. 3 березня Верховна Рада отримала документи з Харківської міськради.

П'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня 2020 року, причиною стали ускладнення після коронавирусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.