Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ані слова про референдум у Харківській області. Що сказав Путін?

Фото: скрін відео
Російський диктатор через телебачення звернувся до народу.

Федеральні телеканали Росії показали звернення президента країні Володимира Путіна до народу. Він підтримав проведення так званих референдумів на захоплених територіях України та оголосив мобілізацію.

Як і у виступі 24 лютого, що передував початку війни, Путін часто згадував про "неонацистів" та "бандерівців". Він ще раз повторив свої тези про переворот в Києві у 2014 році, злий Захід, який ніби-то мріє знищити Росію, та братній народ Донбасу. На думку Путіна, "ЛНР" вже майже звільнена, у "ДНР" бої тривають, бо  командири "бережуть особовий склад".

"Парламенти народних республік Донбасу, а також цивільні адміністрації Херсонської та Запорізької областей прийняли рішення про проведення референдумів про майбутнє цих територій і звернулися до нас, до Росії, з проханням підтримати цей крок. Підкреслю, ми зробимо все, щоб забезпечити безпечні умови для проведення референдумів", — сказав Путін. 

Окупаційні адміністрації "ЛНР", "ДНР", а також Херсонської та Запорізької областей оголосили про намір провести референдуми щодо приєднання до Росії з 23 до 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія планувала референдум на Харківщині із наперед відомим результатом

У путінському зверненні не було ані слова про так звані референдуми у тих селах та селищах Харківської області, які ще залишаються під контролем російської армії. Ще наприкінці серпня окупанти збиралися проводити референдум в Ізюмі, Куп'янську, Вовчанську та інших населених пунктах, які вже звільнили ЗСУ.

Крім того, російський диктатор оголосив про часткову мобілізацію в країні. Призову підлягатимуть лише військовозобов'язані запасу, передусім ті, хто має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.