До Харкова прибув перший у світі поїзд-кухня
На Південний вокзал уперше прибув унікальний поїзд-кухня, створення якого профінансував американський філантроп Говард Баффет.
Уранці 24 листопада потяг зустрічали на першій платформі вокзалу у Харкові. Напередодні, у День подяки, традиційне американське родинне свято, він вирушив із Києва. Таким чином "Укрзалізниця" і Фонд американського філантропа хотіли подякувати тим, хто своєю щоденною працею допомагає втриматись і продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам. Також волонтери передаватимуть їжу людям, які цього потребують.
Сьогодні кухарі потягу-кухні приготували традиційні святкові страви США: запечена індичка, картопля та гарбузовий пиріг. Їх у боксах роздавали прямо на платформі.
У потягу - шість вагонів:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27000 літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Тут є можливість приготувати 10 000 порцій їжі на добу. Food Train може автономно працювати 5-7 діб.
Далі Food Train попрямував пригощати мешканців найбільш зруйнованого міста Харківщини, Ізюму.
Поїзд повністю фінансує Фонд Баффета. Він обіцяє у грудні покататися на Food Train.
"Планую в грудні зробити заїзд на Food Train та запропонувати їжу всім українцям уздовж лінії фронту. Перемога буде", — пообіцяв Говард Баффет.
Нагадаємо, старший син мільярдера Уорена Баффета, який входить до п'ятірки найбагатших людей світу, з початку повномасштабної війни підтримує Україну. Він допомагав закупити гуманітарну допомогу для ЗСУ, техніку для розміновування полів на Харківщині та ін.