Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З'явився список загиблих під час пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей

ФОТО: ГУ ГСЧС Украины в Харьковской области
Загинуло 15 осіб — дев'ятеро жінок і шестеро чоловіків.

Шансів врятуватися не було.

Імена та вік загиблих під час пожежі в нелегальному пансіонаті для літніх людей в Харкові оприлюднили в програмі "Свобода слова" Савіка Шустера в п'ятницу, 22  січня.

Під час пожежі в будівлі знаходилося 33 людини у віці від 25 до 90 років. Загинуло 15 осіб — дев'ятеро жінок і шестеро чоловіків. Усі загиблі — люди похилого віку (від 70 років до 91 року), вони перебували на другому поверсі будівлі.

пожар, дом престарелых, погибшие список

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внучка потерпілого під час пожежі в харківському пансіонаті для літніх розповіла про умови утримання

"Люди на другому поверсі, пожежа сталася на другому поверсі, всі, хто там був, всі загинули. На вікнах були ґрати, не було жодного шансу вибратися тим, хто там був. Звичайно, ми розуміємо, що це маломобільні люди. Двоповерхові об'єкти такого функціоналу, вони неможливі", — розповів в ефірі програми міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Міністр також повідомив, що державна комісія, яка розслідує обставини і причини пожежі, завершить свою роботу до 19 лютого і оприлюднить відповідний звіт.

пожар, дом престарелых, погибшие список

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський оглянув згорілий пансіонат для літніх людей в Харкові

"Будинок побудований незаконно, не введений в експлуатацію, незаконно підключений до мереж, організований в цій будівлі незаконний пансіонат для літніх людей. Дані про таку спеціалізовану установу відсутні в реєстрі тих, хто надає соціальні послуги. Затримано четверо людей, і я не виключаю, що це тільки початок. Тому що ситуація дуже жахлива", — заявив Олексій Чернишов.

Також в пожежі постраждало дев'ятеро людей. Один з них зараз перебуває в лікарні. Чотирьох помістили до хоспісу 17-ї лікарні. Лікарі оцінюють їх стан як задовільний, травм у них немає. Це троє чоловіків 80, 57 і 63 років, а також 81-річна жінка. Двоє постраждалих пенсіонерів — харків'яни, один — з Харківської області, ще один — з Донецької.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Харкові працює більше 30 приватних пансіонатів для літніх людей , їх потрібно легалізувати", — експерт

Нагадаємом, 21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. На вікнах будинку були решітки, люди задихнулися чадним газом. У міськраді пообіцяли лікувати потерпілих за рахунок міського бюджету, також кошти виділять з обласного бюджету.

Раніше KHARKIV Today писав, що 23 січня в Україні оголошено день жалоби за загиблими в будинку для літніх людей "Золотий час" в Харкові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.