Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Життєдіяльності Кернеса загрози немає": в Харківській міськраді відреагували на чутки про смерть мера

У міськраді запевняють, що харківський міський голова живий.

Причиною того, що Геннадій Кернес не виходить на відеозв'язок, в міськраді називають заборону використовувати в "Шаріте" гаджети.

Харківська міська рада заявила, що мер Геннадій Кернес живий, інформація про його смерть —  фейк. Відповідну заяву опубліковано на сайті міськради.

"Харківська міська рада та її виконавчий комітет з усією відповідальністю заявляють: життєдіяльності і працездатності міського голови Геннадія Кернеса нічого не загрожує. Хвиля чуток про його нібито смерті, яка накрила вчора ввечері харківські паблік і соцмережі, — не більше, ніж фейк, виготовленням і розповсюдженням якого займаються політичні опоненти чинного мера, в тому числі і ті, хто конкурує з ним за посаду міського голови на майбутніх виборах ",— підкреслили в міськраді.

Відсутність будь-якого відеозвернення Кернеса пояснили забороною гаджетів в берлінській клініці "Шаріте", де мер проходить лікування. Не можуть використовувати гаджети не тільки пацієнти, а й ті, хто їх відвідує.

У міськраді нагадали, що раніше професор "Шаріте" Норберт Сутторп підписав поз'яснення про здоров'я Кернеса, де йдеться про прогрес "з кожним днем".

"Акцентуємо увагу на тому, що клініка" Шаріте "є одним з кращих лікувальних закладів світу, яке ніколи не ставить свою репутацію під удар приховуванням або фальсифікацією інформації про здоров'я свого пацієнта", — сказано в заяві.

Нагадаємо, 15 вересня в Харківській міськраді підтвердили, що Геннадій Кернес хворий на коронавірус. Його госпіталізували в Харківську міську клінічну багатопрофільну лікарню №17.

Як писав KHARKIV Today, 16 вересня ввечері борт з Кернесом полетів до Німеччини. Зараз він проходить обстеження в берлінській клініці "Шаріте".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.