Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителям Харківської області зробили карантинний тариф на доставку газу

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Гранична ціна становить 1,79 гривні.

Регулятор прийняв рішення стосовно 14 облгазів  України, зокрема "Харківгазу". Новий тариф буде діяти до закінчення карантину.

В Україні знизили ціну на розподіл газу. У Харківській області гранична ціна на доставку газу становить 1,79 гривні за кубометр (сьогодні — 1,90 гривні). Відповідне рішення прийняла Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, українці будуть платити на 30% менше, проте тариф не буде однаковим для всіх, оскільки регулятор встановив граничну ціну.

"Регулятор підтримав спільне рішення, напрацьоване урядом, народними депутатами і профільними комітетом Верховної Ради. Отже, максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%. Встановлення тарифу на рівні 1,79 гривні не означає, що він буде однаковим для всіх. НКРЕП визначило найвищу межу тарифу, однак для десятків компаній ця сума буде найнижчою", — пояснив Шмигаль.

Найближчим часом обіцяють подати до Верховної Ради законопроєкт про зменшення розриву в тарифах між різними газорозподільними компаніями, яким встановлять "справедливий тариф" на доставку газу для всіх людей.

Граничний тариф на розподіл газу встановили для 14 облгазів. Він становить від 1,66 гривні до 1,79 гривні. Це такі облгази:

1. Гадячгаз (граничний тариф - 1,66 гривні);

2. Закарпатгаз (1,78 гривні);

3. Івано-Франківськгаз (1,79 гривні);

4. Коростишевгаз (1,67 гривні);

5. Лубнигаз (1,79 гривні);

6. Мелітопольгаз (1,79 гривні);

7. Миколаївгаз (1,79 гривні);

8. Полтавагаз (1,78 гривні);

9. Тернопільгаз (1,79 гривны);

10. Тисменицягаз (Івано-Франківська область; 1,79 гривні);

11. Уманьгаз (1,78 гривні);

12. Харківгаз (1,79 гривні);

13. Чернівцігаз (1,78 гривні);

14. Газовик (Сумська область; 1,79 гривні).

Як писав KHARKIV Today, 18 січня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про встановлення граничного тарифу на газ. Він становить 6,99 гривні і діє до закінчення опалювального сезону або карантину.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.