Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителям 14-поверхівки, яка горіла, обіцяють гарячі обіди і тимчасове світло

Фото: ГСЧС в Харьковской области
Будинок, де згоріла квартира, знеструмлено. Постраждалим пропонують тимчасове відселення.

Жителям 14-поверхівки, де сталася пожежа, обіцяють відновити житло в повному обсязі.

Рано-вранці 9 лютого сталася пожежа у квартирі на 11 поверсі в 14-поверховому будинку на проспекті Гагаріна, 165 (Слобідської район, відразу за "Ростом"). Площа пожежі склала близько 100 квадратних метрів, у вогні загинув молодий чоловік. Секретар міськради Ігор Терехов назвав попередню причину пожежі.

"У квартирі на 11 поверсі жив молодий чоловік, як стверджують сусіди — неблагополучний. Вночі в його квартирі чули хлопок, після чого і загорілося. ДСНС розбирається", — написав він у своєму Telegram.

Секретар Харківської міськради уточнив, через те, що в будинку немає світла — бажаючих забезпечать тимчасовим житлом і харчуванням.

"Ті, хто вирішить залишитися в своїх квартирах, також будуть з гарячою їжею. Найближчим часом за тимчасовою схемою дамо світло на поверхи, які найменше постраждали. Відновити житло всім жителям допоможемо в повному обсязі", — повідомив Ігор Терехов.

Рятувальників викликали на пожежу через 45 хвилин після початку загоряння. Про це повідомив помічник начальника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін.

"Зараз проводиться огляд місця пожежі, встановлюється більш точна площа пожежі. Спільно з господарями квартир, проводять огляд, вони встановлюють збитки. Одна квартира, де загинув чоловік, особливо та кімната, де він перебував, вигоріла повністю. До повідомлення мінімум 40-45 хвилин було вільне горіння, ніхто не викликав, ніхто не приступав до гасіння пожежі, тому ця квартира вся вигоріла. Зрозуміло, поширення диму було як на 11 поверсі, так і на 12, 13, 14 ", — пояснив Лупандін.

Нагадаємо, на ліквідацію пожежі в багатоповерхівці рятувальникам знадобилось 4,5 години. Через сильне задимлення верхніх поверхів вони вивели на свіже повітря 22 людини і врятували ще 13 мешканців будинку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.