Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Житель "ЛНР" організував незаконні перевезення до Харкова через Росію

Фото: СБУ
Чоловік перевозив жителів окупованих територій до Харкова через Росію.

Водія затримали під час чергового незаконного перевезення пасажирів, йому вже вручили підозру. СБУ перевіряє його можливу причетність до перевезення бойовиків.

Співробітники Служби безпеки України виявили та припинили в Харківській області нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих територій Донбасу через територію Росії. Про це повідомив начальник пресцентру Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що організатором незаконного каналу став житель окупованої території Луганської області. Він перевозив пасажирів до Харкова на власних мікроавтобусах.

"Перетин державного кордону ділок здійснював через тимчасово непідконтрольні українській владі пункти пропуску "Ізварине" і "Довжанський", — пояснили в СБУ.

Крім незаконних перевезень, зловмисник проводив махінації із соціальними виплатами для переселенців. Він брав замовлення від клієнтів, знімав гроші з банківських карток і перевозив готівку на тимчасово окуповані території.

Під час обшуку у чоловіка знайшли і вилучили десятки карток українського банку з роздруківками про залишки сум на рахунках і пін-кодами. Йому вручили підозру за ч. 2 т. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.