Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Заступнику начальника Харківської митниці ДФС заочно вручили підозру в розтраті 400 тисяч гривень

Фото: ГБР
За версією слідства, митник розтратив гроші під час капремонту службового приміщення.

За версією слідства, митник розтратив гроші під час капремонту службового приміщення.

29 травня одному із заступників начальника Харківської митниці Державної фіскальної служби повідомили про підозру в розтраті майже 400 тисяч гривень з бюджету. Підозру вручали заочно, через відділ кадрів. Про це повідомили KHARKIV Today в Державному бюро розслідувань.

"Він перебуває зараз на лікарняному і підозру було вручено начальнику відділу кадрів. Це все в рамках кримінально-процесуального законодавства. Один із способів вручення підозри - можна робити так, через відділ кадрів", - пояснив KHARKIV Today прес-секретар Державного бюро розслідувань Олександр Білка .

Чому до підозрюваного не навідалися для вручення підозри особисто, поки той на лікарняному - в прес-службі ДБР не повідомляють, відзначаючи, що це питання до слідчих.

Слідство встановило, що в 2018 і 2019 роках заступник начальника підписав акти прийому робіт з капітального ремонту службової будівлі митниці, однак виконані вони не були. Таким чином він завдав державі збитків на суму майже 400 тисяч гривень.

Митнику повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до п'яти років обмеження волі або від трьох до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади.

Як писав KHARKIV Today, ще одного заступника начальника Харківської митниці Державної фіскальної служби підозрюють у службовій недбалості. 

За інформацією слідства, в січні 2018 року митники виявили порушення у одного декларанта - він вказав невірний код товару, щоб не платити понад 540 тисяч гривень податку за ввезений товар - обладнання для обробки МДФ-плит. Заступник начальника митниці повинен був протягом шести місяців скласти протокол на порушника і стягнути 300% штрафу від суми збитків - понад 540 тисяч гривень. Однак він цього не зробив і в результаті завдав державі понад 1,6 мільйона гривень збитків.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.