Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові судитимуть копів за приховування даних про п'яного водія

Йдеться про злочин, вчинений в 2018 році.

Правоохоронців звинувачують у несанкціонованій заміні інформації.

До суду направили обвинувальний акт щодо інспектора відділення адміністративної практики ГУ Нацполіціі в Харківській області та колишнього ад'юнкта Донецького юридичного інституту МВС України, які, за версією слідства, зламали "систему", щоб приховати інформацію про п'яного водія. Про це в понеділок, 23 листопада, повідомили в Державному бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що в грудні 2018 року ад'юнкт, вступивши в змову зі своєю колишньою колегою з харківської Нацполіціі, вніс зміни в інформацію, яка обробляється в програмному комплексі "Інформаційний портал Національної поліції України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція шукає свідків ДТП на проспекті Науки

"Так, інспектор адмінпрактики спочатку безпідставно розблокувала колезі, з яким раніше працювала, доступ до програмного комплексу "Інформаційний портал НП України", який, в свою чергу, використавши особистий пароль і логін, в приміщенні УПП (Управління патрульної поліції) в Харківській області неправомірно здійснив вхід на портал і вніс зміни щодо винності громадянина в управлінні транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, відповідно до яких дані про прийняте рішення за вказаним адміністративним правопорушення з визнанням винним змінено на закриття адміністративного провадження", — йдеться в повідомленні ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копи з Харківської області, підозрювані у хабарництві, постануть перед судом

Правоохоронців тепер звинувачують у несанкціонованій заміні інформації, яка обробляється в комп'ютерах, автоматизованих системах і комп'ютерних мережах, яка здійснена особою, яка не має до них права доступу, повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

KHARKIV Today раніше писав про те, що цим двом поліцейським повідомили про підозру.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.