Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Заступник міністра економіки в Харкові розповів, кому дадуть кредит під 5%

конференция, кредиты. Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Підприємцям планують видати 30 мільярдів гривень за п'ять років.

50 тисяч українських підприємців у цьому році зможуть отримати кредит під 5-9% річних.

Програму пільгового кредитування презентував у Харкові на зустрічі з підприємцями заступник міністра розвитку економіки і торгівлі Дмитро Романович. Кредити під 9% будуть давати підприємствам із річним доходом до 50 мільйонів гривень, позику під 7% річних зможуть отримати підприємства з доходом до 25 мільйонів гривень, а якщо вони при цьому створять два робочих місця, ставку знизять до 5%. Кожен підприємець зможе взяти до 1,5 мільйона гривень на п'ять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Более 20 000 харьковчан решили открыть свое дело в прошлом году

«Недоступність фінансування зараз —  в топі проблем малого бізнесу. Є надвисокі ставки, які не дають можливості отримати прибуток, друге — є необхідність застави. Держава перерозподілила бюджет і виділила 2 мільярди гривень на цю програму. Півтора мільярда піде на компенсацію різниці за кредитними ставками банків, решта — на кредитні гарантії банку для тих підприємств, у кого немає застави ", — розповів про механізм Дмитро Романович.

У програмі зараз беруть участь чотири державні банки — "Ощадбанк", "Приватбанк", "Укргазбанк" і "Укрексімбанк". Заступник міністра обіцяє, що до них незабаром приєднаються ще 10 комерційних банків. Із заявою на отримання кредиту потрібно йти безпосередньо в банк, там заповнити анкету, надати документи, які підтверджують дані в анкеті, і бізнес-план.

"Вирішує банкір, а не чиновник. Якщо ви правильно подаєте весь пакет документів, — ви отримаєте кредит", — пообіцяв голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кернес готовит провокации на "Барабашово", — Ассоциация предпринимателей рынка

Харківська область стане першою в Україні, де майбутніх одержувачів кредиту почнуть вчити складати бізнес-план на спеціальних курсах. Олексій Кучер каже, що вони розпочнуть працювати в березні.

Усі 50 тисяч кредитів банки планують видати в цьому році. За прогнозами Мінекономіки, підприємці створять 90 тисяч нових робочих місць.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.