Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські підприємці взяли найбільше доступних кредитів

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
В Україні підприємці взяли 3235 кредитів під 5-7-9% річних на загальну суму 7,8 мільярда гривень.

У лідерах по кредитуванню  підприємці, які працюють в сфері сільського господарства.

Малі та середні підприємці за тиждень оформили кредитів на загальну суму 1 мільярд гривень, з цієї суми 791 мільйон гривень пішло на рефінансування під 0%. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки Дмитро Романович.

За його інформацією, з початку роботи програми укладено 3235 кредитів під 5-7-9% на загальну суму 7,8 мільярда гривень.

"Поданих заявок з пакетом документів — 10 252 на суму 19,1 мільярда гривень. Відмови — 3815 на суму 4,7 мільярда гривень", — написав заступник міністра розвитку економіки.

Романович уточнив, що до трійки лідерів по кредитуванню увійшли: підприємці, чия діяльність пов'язана зі сферою сільського господарства (частка зросла до 60%), торгівлею (14%) і переробною промисловістю (14%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплата в Харківській області на 1000 гривень менша, ніж по Україні

На першому місці в ТОП-5 областей за кількістю взятих кредитів лідером залишається Харківська область. Різко збільшилася кількість кредитів у Львівській області (друге місце), втратила лідерство Київська область (третє місце). В Одеській і Дніпропетровській областях кількість взятих кредитів зросла (четверте і п'яте місця відповідно).

Нагадаємо, програма "доступні кредити 5-7-9%" почала працювати з 1 лютого 2020 року. Планувалося, що 50 тисяч українських підприємців в цьому році зможуть отримати кредит під такий відсоток річних. За прогнозами Мінекономіки, підприємці створять 90 тисяч нових робочих місць.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.