Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Захисники "Барабашово" відповіли на звинувачення Кернеса

Активісти і підприємці ринку попросили "не призначати винних" і дочекатися результатів розслідування поліції.

Раніше Кернес заявив, що підпал автомобілів — улюблений спосіб народного депутата Олександра Фельдмана.

Адміністрація і захисники ТЦ "Барабашово" в спільному зверненні обурилися "необґрунтованими публічними заявами" Харківського міського голови Геннадія Кернеса про причетність співробітників торгового центру до спроби підпалу техніки на місці будівництва дороги через територію ТЦ.

Раніше Кернес заявив, що 22 липня о 3:50 ранку невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю на будівельний майданчик нової дороги в районі станції метро "Київська". В результаті загорілися три вантажівки.

За його словами, охорона будмайданчика погасила вогонь, але техніка постраждала.

"Як показує історія, підпал машин — улюблений спосіб народного депутата Олександра Фельдмана залякувати конкурентів і незадоволених ситуацією на ринку "Барабашово". Ми розуміємо, що за сьогоднішньою спробою підпалу стоїть саме Фельдман і Ко. Ми це доведемо усіма наявними в нашому розпорядженні законними способами. Фельдман і Ко — безпринципні ділки, які чужими руками, тих, хто кинув пляшки із запальною сумішшю, фактично оголосили війну місту і інтересам харків'ян", — підкреслив Кернес.

Захисники ринку вважають цю заяву Кернеса голослівним звинуваченням і зажадали публічних вибачень мера за висловлювання щодо можливих організаторів і учасників спроби підпалу.

"Заяви від імені міської ради, ніколи не обговорювані депутатами і не винесені на розгляд до сесійного залу — це перевищення повноважень і узурпація влади. Ми працювали і будемо працювати виключно в правовому полі. Всі спроби обмовити, очорнити противників незаконного будівництва непотрібної Харкову дороги будуть безуспішні. Міській владі пора визнати абсурдність даного проекту, припинити бездумно витрачати гроші харків'ян і відмовитися від політики "продавлювання" своїх рішень за будь-яку ціну", — йдеться в спільному зверненні.

Підпал вищезазначених автомобілів розслідує поліція. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові мітингували проти будівництва дороги через "Барабашово".

Близько ста учасників мітингу зібралися 20 липня на місці будівництва дороги через "Барабашово". Поліцейським, які були на місці мітингу, показали дозвільні документи на будівництво дороги, заяв мітингувальники не писали.

Нагадаємо, на початку липня почалися роботи в районі нової дороги, яка з'єднає Салтівку і центр міста. Без офіційного оголошення і попереджень — зі зворотної від ринку "Барабашово" сторони.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.