Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За рік прокурор Харківської області заробив півмільйона і вперше вніс у декларацію другого сина

Фото: прокуратура в Харьковской области
Прокурор Фильчаков. Фото: прокуратура в Харьковской области
Олександр Фільчаков опублікував фінансовий звіт за 2019 рік.

Прокурор Харківської області заробив за рік півмільйона гривень, його дружині подарували 270 000 гривень.

У 2019 році на посаді прокурора Харківської області Олександр Фільчаков заробив 548 660 гривень (45 721 гривню в місяць). Відповідну декларацію Олександр Фільчаков опублікував 16 березня на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

У Фільчакова є дружина Юлія, сини Данило і Гліб, дочка Софія. Варто відзначити, що Фільчаков вперше вніс до своєї декларації сина Гліба. Згідно із декларацією, Гліб має право користування квартирою в Харкові площею 75,1 квадратний метр, яка належить Тетяні Скляренко (колишня дружина Фільчакова).

Дружина Олександра Фільчакова — Юлія, яка до жовтня 2019 року працювала прокурором Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури, отримала 231 710 гривень зарплати (19 309 гривень), ще 270 000 гривень — подарунок від начальника відділу кадрів шахти "Курахівська" (Донецька область) Олени Шуміліної .

На Фільчакові числиться тільки земельна ділянка площею 1 200 квадратних метрів в Солоницівці (Дергачівський район), на його дружині — квартира в Харкові, придбана в 2011 році за 490 000 гривень. На решту майна — кімнату в Малій Данилівці (Дергачівський район), земельну ділянку і будинок в Харкові — прокурор має право користування.

Готівкою сім'я Фільчакових зберігає 960 000 гривень, на банківському рахунку — 41 897 гривень і 1 долар. Своїх автомобілів в родині немає: і Олександр, і Юлія користуються BMW X5 2010 і 2012 років випуску, які належать Василю Фільчакову і Олені Шуміліній.

Як писав KHARIV Today, 30 вересня на той момент генпрокурор Руслан Рябошапка призначив нового прокурора Харківської області, 1 жовтня Фільчакова представив колективу військовий прокурор Віктор Чумак. Народний депутат Олександр Дубинський озвучив ім'я бенефіціарів, які стоять за призначенням Фільчакова.

Нагадаємо, 1 жовтня, в перший робочий день нового прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, його дружина подала декларацію перед звільненням із Холодногірського відділу місцевої прокуратури № 1. Причина звільнення невідома.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.