Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За добу в Харківській області вигоріли 18 гектарів трави і лісу

Фото: ГСЧС
Рятувальники називають ледь не єдиною причиною пожеж людський фактор.

Пожежі знищили 18,5 гектара природних екосистем регіону.

2 жовтня рятувальники виїжджали на 48 пожеж. Склалася надзвичайно складна оперативна обстановка, — повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області.

Наймасштабнішими стали пожежі в містах Вовчанськ, Борова та селі Колесниківка (Куп'янський район).

Вночі в Вовчанську загорілася хвойна підстилка на площі один гектар. Туди направили п'ять автоцистерн ДСНС і три — лісгоспу. Крім того, в гасінні брав участь пожежний поїзд станції Куп'янськ-Вузловий. Пожежу локалізували через майже п'ять годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сто харківських рятувальників допомагають гасити пожежі в Луганській області

Ще більшу площу охопив вогонь у Боровій — 1,8 гектара. На відкритій території горіла трава. Через дві години рятувальники ліквідували пожежу.

Дев'ять гектарів вигоріло в селі Колесниківка (Куп'янський район). Днем там загорілася трава, очерет (п'ять гектарів) і хвойна підстилка (чотири гектари). На місці  працюють три відділення ДСНС. Загасили вогонь через десять годин.

У ДСНС відзначили, що основною причиною виникнення вчорашніх загорянь в Харківській області став людський фактор, і закликали не провокувати пожежі.

Як писав KHARKIV Today, в Україні в 18 разів зросли штрафи за спалювання трави.

13 квітня депутати Верховної Ради прийняли закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу". Тепер за самовільне спалювання трави доведеться платити от 3 060 до 21 420 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.