Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З наступного тижня сім'ї загиблих в авіакатастрофі Ан-26 почнуть отримувати виплати

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
На перші виплати піде більше 28 мільйонів гривень.

Спочатку гроші отримають рідні 19 загиблих курсантів.

Перші гроші для виплат сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака Ан-26 Міністерство оборони перерахувало Сухопутним військам Збройних сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військкомати перерахують 28 мільйонів гривень сім'ям загиблих. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

"Зараз рішення про виплату прийнято щодо 19 загиблих курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Документи про них розглянуті Комісією Міноборони, протокол засідання якої затверджений міністром оборони України", —розповіли в Міноборони.

Урядова комісія продовжує роботу, також проводиться технічне розслідування катастрофи літака Ан-26. Результати технічного розслідування нададуть міністру оборони до 25 листопада.

"Рішення про решту виплат буде прийнято після остаточного офіційного встановлення всіх обставинні і причин авіакатастрофи", — додали в Міноборони.

Як писав KHARKIV Today, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 людей, ще один — Віталій Вільховий помер в лікарні. Для ідентифікації тіл призначали судово-медичні експертизи, їх закінчили проводити 2 жовтня. На площі Свободи з усіма загиблими попрощались 6 жовтня, потім 25 чоловік поховали в 11 регіонах країни. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.