Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З харківських вулиць раніше строку приберуть арт-піаніно

Зіграти на інструментах можна до кінця липня — початку серпня.

На вулицях міста з'явилися 30 розписаних піаніно, зіграти на них можуть усі бажаючі, три з них пошкодили вандали. Музичні інструменти повинні були простояти до кінця серпня, а потім поїхати в дитячі, соціальні і культурні установи.

Піаніно приберуть з вулиць раніше, ніж планували через те, що їх псують вандали. Про це KHARKIV Today повідомила PR-директор Kharkiv Music Fest Ірина Пеліпко.

"На жаль, ми планували їх протримати до кінця серпня, але, швидше за все, будемо прибирати в кінці липня — на початку серпня. Ті, що були пошкоджені — ми візуально їх поліпшили, там є такі пошкодження, які просто так не прибереш. Наприклад, вирвані клавіші, поки вони не працюють", — розповіла вона.

За словами Пеліпко, арт-піаніно на вулицях Харкова ставлять в третій раз, але підвищена увага вандалів до інструментів — вперше. У наступному році замість вулиці більшу частину піаніно хочуть поставити в приміщеннях.

"Шкода, звичайно, але з іншого боку, набагато більше людей, яким це подобається, які нам дякують за можливість пограти, згадати, наскільки в дитинстві вони добре це вміли. Тому ми будемо продовжувати це робити, інше питання, що напевно, трішечки видозмінимо алгоритм, можливо, більше перемістимо в приміщення. Будемо думати, що з цим робити, тому що за три роки, скільки ми розміщували піаніно на вулиці, випадки такого вандалізму — вперше. Завжди у нас в попередні роки все обходилося, ми могли потім налаштовувати інструменти і передавати їх в дитячі садки, якісь інші установи", — пояснила PR-директор фестивалю.

Нагадаємо, музичні інструменти, на яких може зіграти будь-який бажаючий, з'явилися в місті на початку липня. Інструменти встановили на площі Конституції поруч з Історичним музеєм і біля Градусника, біля фонтану в Соборному сквері, на "Стрілці", біля "Дзеркального струменю", в саду Шевченка, на "Скляшці", поруч зі станціями метро "Пушкінська" і "23 Серпня", біля пам'ятника Закоханим, в Саржиному яру, біля Центрального палацу одруження, в парку Горького, в аеропорту, в деяких кафе і ресторанах.

        

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.