Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ярославський хоче отримати контроль над харківським авіазаводом. Міністр про це нічого не знає

Олігарх заявив, що розглядає будь-яку форму придбання — приватизацію або приватно-державне партнерство.

Олігарх Олександр Ярославський каже, що може вкласти в проблемне авіапідприємство мільярд доларів — погасити борги перед робітниками і кредиторами, профінансувати програму розвитку ХДАВП і будівництво нових літаків.

14 серпня харківський бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що готовий інвестувати в Харківське державне авіаційне виробниче підприємство. Буде це приватизація або приватно-державне партнерство, йому нібито не важливо, — пише прес-служба бізнес-групи DCH з посиланням на відповідну заяву Ярославського.

Ярославський зазначив: співробітникам авіазаводу потрібні зарплати і робочі місця, заводу — підтримка держави і приватні інвестиції.

"Група DCH готова взяти відповідальність за відновлення флагмана вітчизняного авіабудування та залучити $ 1 млрд на відновлення ХАЗ. З цієї суми $ 100 млн підуть на виплату боргів; $ 500 млн— на добудову літаків, виробництво яких вже розпочато, і закладку нових; $ 400 млн — на програми розвитку", — сказано в офіційній заяві на сайті DCH.

У DCH запропонували провести відкрите обговорення цієї пропозиції. Кому адресовано це звернення, неясно.

У той же час профільний віце-прем'єр-міністр Олег Уруський, який другий день перебуває з робочою поїздкою в Харкові, повідомив, що йому нічого невідомо про наміри Ярославського. Про це він сказав на брифінгу після з'їзду авіабудівників, який, до речі, проходить в готелі Ярославського — "Прем'єр-палас". Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер сказав, що знає про плани Ярославського, але ці розмови потрібно переводити в юридичну площину.

Як писав KHARKIV Today, 14 серпня ХДАВП відвідав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і розповів, як його збираються рятувати. У авіазаводу на сьогоднішній день борг із зарплати становить 230 мільйонів гривень, є борги перед кредиторами і субпідрядниками. Прем'єр пообіцяв, що в концесію завод віддавати не будуть. У той же час буде створено міжвідомчу робочу групу, яка повинна буде в короткі терміни зрозуміти "слабкі" місця на ХДАВП і вирішити питання з держзамовленнями.

За даними українського Forbes, Ярославський станом на 2020 рік займає 10 рядок у рейтингу 100 найбагатших людей України з активами в 725 мільйонів доларів.

1

"Майже 10 мільйонів доларів Ярославський витратив на покупку у Віктора Пінчука проблемного банку "Кредит-Дніпро", який навряд чи обійшовся йому дорожче, ніж 0,2 0,3 капіталу, тобто $ 7-11 млн. Такий стиль Ярославського — скуповувати активи на дні", —. пише Forbes

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.