Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ярмарок в центрі Харкова: подробиці

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today  
Ярмарок на площі Свободи працює з ранку до ночі.

У порівнянні з минулим роком ціни на ярмарку злегка піднялися, але бажаючих випити і закусити не поменшало.

Біля головної ялинки міста людно навіть у понеділок вдень. Діти катаються на ковзанах і атракціонах, а ті, хто постарше, — п'ють глінтвейн і їдять шашлик. Новорічний ярмарок працює з 10:00 до 22:00, але є і такі торговці, які залишаються до останнього.

Покататися на коні з рогами єдинорога або оленя можуть не тільки маленькі харків'яни, але вартість в такому випадку зросте вдвічі. З дітей за маленьке коло просять 50 гривень, з дорослих — 100, по великому колу дітей покатають за 100 гривень, а дорослих — за 200. У дітей є можливість покататися не тільки на конях, а й на атракціонах. У цьому році на площі Свободи також встановили невеликі американські гірки, покататися на них можна за 70 гривень.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Для дорослих на ярмарку гастрономічне розмаїття — глінтвейн, шашлик і багато чого іншого на будь-який смак і гаманець. Продавці гарячого напою пропонують його всілякі види, класичний на червоному і білому вині, вишневий, малиновий і обліпиховий. Перед покупкою глінтвейн можна спробувати, а оскільки місць, де він продається, на площі не менше десяти, то дегустація може затягнутися. Напій наливають в "кришталевий келих" — так жартома називають продавці паперовий стакан. Ціна коливається від 60 до 80 гривень залежно від розміру тари. У минулому році за глінтвейн потрібно було віддати на 10 гривень менше.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Думка про те, чи змінилася торгівля в порівнянні з минулим роком, у продавців різниться.

Один з них вважає, що відвідувачів зараз навіть більше, ніж минулого року.

"Нарешті люди вибралися, хочуть відчути якесь свято. В цілому торгівлею задоволений, зрозуміло, що понеділок і вівторок такі дні, на роботі багато, у вихідні — шикарно і ввечері теж, думаю, нормально буде", — розповів один з торговців глінтвейном.

За іншим прилавком у продавця гарячого напою склалося зворотне враження.

"Кардинальні зміни в порівнянні з минулим роком в гіршу сторону. Я готовий працювати вдень і вночі, буває, і після півночі тут, поки люди є. Готовий і додому доставляти глінтвейн, їжу", — нарікає хлопець.

Для любителів не тільки гарячих напоїв, а й страв з димком, на площі смажать шашлик, в основному, зі свинини, ковбаски і готують картоплю фрі. За 100 грамів шашлику просять від 45 до 70 гривень, в 70 гривень обійдуться ковбаски, а картопля фрі коштує 30 гривень.

Трапезувати, як і в минулому році, пропонують за столиками на відкритому повітрі посеред площі.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Тим харків'янам, яким не вдасться побувати на новорічному ярмарку, їхні друзі можуть купити для них медовуху, глінтвейн, а також теплі шкарпетки або капці.

Нагадаємо, на початку грудня на площі Свободи відкрили традиційну ковзанку. У цьому році 40-хвилинна оренда ковзанів коштує 120 гривень — це дорожче, ніж роком раніше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.