Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську ялинку на площі протестували (фото, відео)

Фото: KHARKIV Today / Богдан Затула
Ялинку на площі Свободи відкриють 19 грудня — на день святого Миколая.

Головну ялинку міста вже почали прикрашати.

У четвер, 26 листопада, на площі Свободи в центрі Харкова в черговий раз запалили головну ялинку міста. Як повідомляє кореспондент KHARKIV Today з місця подій, територія навколо новорічного "дерева" як і раніше огороджена, за парканом ведуться роботи.

Сама ж ялина переливається різними кольорами, а на її вершині виблискує зірка, яка час від часу приймає синьо-жовтий окрас — кольори українського прапора.

На майданчику поруч з ялинкою, за металевим сітчастим парканом, чергує охоронець. За його словами, це лише чергове тестування. Незабаром ялинку знову відключать, а остаточне відкриття планують на 19 грудня - день святого Миколая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кернеса посеред літа почали готуватися до Нового року

Зараз робітники підвозять до харківської головної ялинки іграшки, якими її прикрасять.

HARKIV Today раніше писав про те, що встановлювати новорічну ялинку на площі Свободи почали ще 29 жовтня. Роботи проводить ТОВ "Насус Трейд". Ця ж компанія, крім ялинки, встановила на площі навіс зі світлодіодною ілюмінацією.

ТОВ "Насус Трейд" займається також прикрашанням площі Конституції, де буде красуватися десятиметрова "Світлова ялинка". Всього таких ялинок по місту буде десять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков закликав не затягувати з повним локдауном

На перехресті вулиці Вернадського та Гімназійної набережної дарувати новорічний настрій буде декоративна форма "Крижана ялинка", що складається з світлодіодних гірлянд.

Також для прикрашання куплять 3500 штук штучної хвої, 199 пакунків-подарунків, 2738 пластикових куль, системи управління ілюмінацією, зокрема для "Зоряного неба", і світлодіодні прикраси "Шар" і "Кристал". На все це витратять 4 323 000 гривень.

Нагадаємо, що ще навесні готуватися до нового року почали і в парку Горького.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.