Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як харківські депутати голосували за скасування "карантину вихідного дня"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
За проєкт постанови проголосували тільки двоє харківських нардепів.

У вівторок, 17 листопада, під час пленарного засідання Верховна Рада України провалила проєкт постанови, в якому Кабінету міністрів рекомендовано переглянути карантинні обмеження і пом'якшити їх у вихідні дні. За проєкт проголосували 149 народних депутатів з необхідних 226.

Серед харківських депутатів, які були присутні на засіданні, за проєкт постанови проголосували Олександр Куницький і Марія Мезенцева (обидва — "Слуга народу"). Олександр Бакумов, Юрій Здебський, Олег Бондаренко, Микола Кириченко, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Павло Сушко та Андрій Одарченко утрималися. Олексій Красов, Дмитро Шенцев ( "Слуга народу") і Олександр Фельдман ( "ОПЗЖ") не голосували. Євген Пивоваров, Анна Колісник, Вікторія Кінзбурська, Дмитро Микиша ( "Слуга народу") і Юлія Світлична (позафракційна) були відсутні.

Доповідав проєкт постанови народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос"). Він звернувся до колег з проханням підтримати проєкт постанови, яким Кабміну рекомендується протягом трьох календарних днів з дня набрання чинності цією постанови переглянути обмежувальні заходи, пов'язані з "карантином вихідного дня".

За словами ще одного учасника проєкту Давида Арахамія, потрібно почекати два тижні і зрозуміти, чи дасть результат "карантин вихідного дня".

KHARKIV Today раніше писав про те, що за "карантин вихідного дня" в Харківській області покарали 400 підприємців.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.