Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Я як ніхто зацікавлений, щоб харківські підприємства заробляли більше, — Олексій Кучер

Голова ХОДА зустрівся зі співробітниками Харківського молочного заводу та кондитерської компанії "Лісова казка" і запевнив їх, що харківські підприємства можуть розраховувати на підтримку держави.

Харківський губернатор Олексій Кучер висловив упевненість, що держава повинна підтримувати підприємства харчової промисловості, щоб у них була можливість розвиватися і завойовувати нові ринки. Проблеми галузі майбутній кандидат в мери Харкова обговорив зі співробітниками Харківського молочного заводу та кондитерського підприємства "Лісова казка" в п'ятницю, 18 вересня.

"Ми повинні підтримувати нашого вітчизняного виробника. Створювати умови, щоб він розвивався", — заявив Олексій Кучер під час зустрічі з колективом ХМЗ.

Кучер

Співробітники заводу відзначили важливість протидії недобросовісній конкуренції, забезпечення контролю якості продукції на ринку, доступних кредитів та пільгового оподаткування закупівлі обладнання.

Губернатор підкреслив, що президент Володимир Зеленський зараз акцентує увагу на важливості розвитку промисловості, і Харківській області з її потенціалом відведена важлива роль.

Харківський молочний завод був заснований в 1979 році, в 2019 році підприємство придбала компанія "Агросвіт", яка випускає продукцію під брендом "Агромол". Тепер молоко на ХМЗ надходить безпосередньо з ферм Вовчанського і Великобурлуцького районів. Якість продукції контролюють у власних лабораторіях на всіх етапах виробництва.

Кучер

"У нас є якісна сировина, тому ми можемо виробляти якісну продукцію. За рік комбінат розширив асортимент до 100 найменувань", — розповіла головний технолог підприємства Дарина Олешко.

Сьогодні на ХМЗ працюють близько 180 фахівців, деякі з них працюють з дня заснування підприємства. Середня зарплата становить близько 13,5 тисячі гривень на місяць.

На підприємстві "Лісова казка" Олексій Кучер ознайомився з процесом виробництва жувального зефіру маршмеллоу. Його компанія випускає під брендом Confectum. Частка "Лісової казки" на українському ринку цього виду солодощів становить 95%. Продукцію експортують до 12 країн світу. У Білорусі та Молдові харківське підприємство контролює 90% і 85% ринку маршмеллоу відповідно.

Кучер

Голова наглядової ради компанії В'ячеслав Гуляєв в ході бесіди з Олексієм Кучером заявив, що виробники розраховують на поліпшення бізнес-клімату. А також висловив зацікавленість у створенні в Харківському регіоні індустріального парку.

"Що хоче підприємець і ми, в тому числі? Перше — щоб в області був мікроклімат, не проводилися зайві надумані перевірки", — зазначив він. Губернатор, в свою чергу, повідомив, що облдержадміністрація якраз працює над цим питанням. Зокрема, вивчається можливість створення індустріальних парків на базі деяких великих держпідприємств.

Кучер

"У нас історично індустріальне, промислове місто. І саме ви —  ті, хто створює прибуток регіону. Я як ніхто зацікавлений, щоб харківські підприємства заробляли більше", — підкреслив Олексій Кучер.

Не залишилося без уваги і питання епідеміологічної ситуації та пов'язаних з нею обмежень, яке підняли працівники підприємства. Губернатор запевнив, що зробить все для недопущення переходу міста до "червоної зони".

"Мера зараз немає, і тому велика частина відповідальності на мені за Харків, у тому числі. Скажу відверто, місто далеко не відразу "повірило" в коронавірус. Сьогодні місто реагує вже набагато краще на вимоги обласної адміністрації", — розповів Олексій Кучер.

Кучер

"Червона зона" — це соціальна напруга. Ми категорично не хочемо цього допустити, намагаємося, щоб цього не було. Підприємства повинні працювати, транспорт — ходити, а люди — мати можливість заробляти і годувати сім'ї", —підкреслив майбутній кандидат в мери.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.