Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Все про готовність Харківської області до коронавірусу

Фото: А. Мариенко
коронавирус фото А. Мариенко
Незважаючи на те, що в Харкові немає жодного випадку коронавірусу, в інфекційній лікарні вже використали 100 тест-систем.

Незважаючи на те, що в Харкові немає жодного випадку коронавірусу, в інфекційній лікарні вже використали 100 тест-систем.

Про це 17 березня повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. Його заступник Михайло Черняк уточнив — 100 використаних тест-систем на коронавірус не означає, що в Харківській області було 100 підозр. За його інформацією, підозр на коронавірус в Харківській області було кілька десятків, жоден з них не підтвердився. Тест-системи були використані для цих людей, а також для лікарів, які з ними контактували.

KHARKIV Today зібрав інформацію, що є в Харківській області для запобігання коронавірусу і чого немає.

ЩО Є?

За словами голови Харківської ОДА, в Харківській області — майже 100 тест-систем для визначення коронавірусу. Медичні маски є в аптеках і на складах, ще 40 тисяч масок є в резерві.

Олексій Кучер також повідомив, що в Харківській області є 133 апарата ШВЛ, кілька штук не працюють і передані в ремонт.

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк додав, що лікарні та поліклініки дезінфектантами забезпечені. На сьогоднішній день у нас приблизно 100 тестів.

ЧОГО НЕМАЄ? 

Голова Харківської ОДА уточнив, що замовили ще 300 тест-систем, вони прибудуть в область через кілька днів.

Крім того, за його інформацією, в найближчі дні в Харківську область надійдуть 652 тисячі масок з Києва.

Кучер додав, що в Харківській області планують закупити додаткові апарати штучної вентиляції легенів.

"Ми чекаємо придбання ще 24 апаратів протягом 7-10 днів і 6 мобільних апаратів. Ми розуміємо, що при населенні в 3 мільйони цього недостатньо", — повідомив він.

Михайло Черняк сказав, що планується також додаткова закупівля дезінфектантів.

"Триває процедура щодо закупівлі, виділення коштів під час обласної сесії — ще майже 10 мільйонів гривень, на них будуть закуплені різні дезінфікуючі засоби для системи охорони здоров'я", — пояснив Черняк.

Як писав KHARKIV Today, з 18 березня призупиняється транспортне сполучення в Харківській області, доставку продуктів обіцяють організувати через "Укрпошту".

Нагадаємо, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.