Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Відділення лікарні в Харківській області закрили через коронавірус у медиків

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
На даний момент хворіють сім співробітників лікарні, одна людина одужала.

В інфекційному відділенні Краснокутської ЦРЛ знаходилися пацієнти з бронхітами і пневмоніями, серед них були ті, у кого підтверджували COVID-19. У лікарні не виключають, що співробітники заразилися коронавірусом від них.

Коронавірус підтвердили у восьми співробітників лікарні, серед них — лікарі, медсестри і санітарки. Про це KHARKIV Today повідомила директорка Краснокутської центральної районної лікарні Тамара Ткачук.

"На сьогоднішній момент у восьми чоловік серед медпрацівників підтверджений коронавірус. Серед них двоє лікарів, медсестри і санітарки. З цих восьми чоловік одужав один, буде працювати з 7 серпня — санітарка. Хвороба не важка у неї була, відправляли на самоізоляцію", — пояснила вона.

Серед тих, хто ще не одужав, двоє людей госпіталізовані, решта на самоізоляції, почувають себе добре. Вік хворих медпрацівників різний — від 27 до 61 року. Більшість з них працювали в інфекційному відділенні лікарні, його з 4 серпня закрили на карантин.

"Клінічні симптоми тільки у двох, вони зараз знаходяться в Богодухівській ЦРЛ. Вчора спілкувалися по телефону, їм не гірше, навпаки краще. Шестеро хворих з одного відділення — інфекційного. Зараз його закрили в зв'язку з тим, що неможливо перекрити зміни, решта персоналу навіть з негативним діагнозом пішли на самоізоляцію під спостереження сімейного лікаря", — розповіла директорка Краснокутської ЦРЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Харківській області: динаміка зростання в п'ять разів перевищує норму МОЗ

За словами Тамари Ткачук, розібратися, чому захворіли медики, належить епідеміологам. У пацієнтів інфекційного відділення лікарні підтверджували коронавірус, тому зараження медиків від них не виключають.

"Були хворі з бронхітами, були з пневмоніями. Єдине, що погано, ми їх сіяли на ПЛР, а отримували результати через добу, через дві-три. З березня не було позитивних випадків, а в липні пішли позитивні", — уточнила вона.

Директорка Краснокутської ЦРЛ запевняє, що медпрацівники забезпечені усіма засобами захисту.

"Засоби індивідуального захисту в повному обсязі по всіх відділеннях є, людський фактор присутній. Я не можу сказати, що у мене відеоспостереження у відділеннях і я чітко знаю, що, наприклад, Іванова зайшла в правильно одягненому щитку", — додала Ткачук.

Директорка Краснокутської ЦРЛ нарікає: без колег, які хворіють, важко працювати, до того ж, багато медпрацівників у відпустці.

Нагадаємо, зараження коронавірусом у перших двох медиків у Краснокутську зафіксували ще 22 липня. Через 13 днів діагноз був підтверджений вже у восьми співробітників Краснокутської ЦРЛ. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.