Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У 285 медиків Харківської області підтверджено коронавірус

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
З 285 медиків, у яких зафіксували коронавірус, одужала більша частина, дві людини померли.

Станом на 18 червня в Харкові і області діагноз COVID-19 підтверджений у 285 медиків (це трохи більше 16% від загальної кількості хворих). Більша частина лікарів і медсестер одужали, двоє людей померли.

Більше 50 медпрацівників з підозрою на коронавірус знаходяться на самоізоляції. Про це KHARKIV Today повідомила завідуюча відділенням особливо небезпечних інфекцій Харківського обласного лабораторного центру Ганна Сухорукова.

"В цілому по області у нас 53 медпрацівники знаходяться на самоізоляції, які перебували в тісному контакті з хворими COVID-19. На вчора було 285 медичних працівників [з підтвердженим COVID-19]. Є люди, у яких були сімейні контакти, це не обов'язково інфікування на роботі. У більшості випадків— це не пов'язано з наданням медичної допомоги, крім обласної інфекційної лікарні, ще кількох установ, де безпосередньо були хворі, яким надавалася допомога", — пояснила Ганна Сухорукова.

За весь період пандемії більша частина хворих коронавірусом медиків одужали, проте було і два летальні випадки.

"Одужала більшість, дві людини померли. В одному випадку — не пов'язане [з професійною діяльністю — ред.], там не було жодного хворого, людина інфікувалася на стороні. А в другому випадку там був хворий, розслідування ще триває, можливо, це буде пов'язано з наданням медичної допомоги. Були важкі форми, але на сьогодні медичних працівників, які в загрозливому стані перебувають, — немає", — розповіла завідуюча відділенням особливо небезпечних інфекцій лабцентру.

Сухорукова уточнила, контактних обстежують на коронавірус на 14 день з моменту контакту. Згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я, всіх медичних працівників тестують методом ІФА один раз на місяць. Раз на два тижні обстежують людей, які безпосередньо обслуговують хворих коронавірусом, працюють в лабораторії з біоматеріалом або забирають його.

Нагадаємо, двоє співробітників "швидкої допомоги" в Харкові вже тиждень лікуються від коронавірусу в обласній інфекційній лікарні. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.