Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вказівки не тестувати хворих ніхто не давав: в ХОДА пообіцяли присікати такі випадки

Жителів Харківської області, які зіткнулися з відмовою, просять телефонувати на "гарячу" лінію МОЗ.

У нашому регіоні зменшується кількість тестувань на коронавірус.

У Харківській облдержадміністрації побоюються, що статистику можуть занижувати штучно. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Сьогодні з'явилася інформація про те, що нібито хтось дав вказівку лікарям "первинки" не тестувати людей, не направляти мобільні бригади, не відбирати зразки для ПЛР-досліджень. Це мотивували тим, що таким чином потрібно зменшити статистику. Можливо і добре все-таки, що кількість доставлених результатів у нас зменшується, але якщо це відбувається в штучному режимі ... ", — розповів чиновник.

У таких випадках він просить дзвонити на "гарячу" лінію Міністерства охорони здоров'я.

"Такі дзвінки в результаті потрапляють на телефон нашої обладміністрації, у мене є можливість особисто відразу в онлайн-режимі бачити кожну скаргу і реагувати, незалежно від того, це заклади міста, області, району, щоб ми досягали максимального результату тестування ще тоді, коли люди хворіють вдома", — підкреслив заступник голови Харківської ОДА.

Пастух уточнив: хворі коронавірусом в районах області скаржилися на те, що їх не тестували вдома.

"Часто ми чули від людей в районах, що сімейна ланка не тестувала, не надсилала мобільні бригади і дослідження проводилися безпосередньо в лікарнях. Я хочу донести інформацію, таких вказівок ніхто не давав, якщо це десь відбувається за власною ініціативою, ці речі потрібно присікати, і ми це будемо робити", — додав він.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.