Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Віталій Кличко вимагає відкрити метрополітен

Фото: УП
Віталій Кличко звернувся до Кабінету міністрів України.

Віталій Кличко вважає, що після завершення карантину 22 травня необхідно відкрити метро, щоб розвантажити потік пасажирів.

13 травня на брифінгу Київський міський голова Віталій Кличко попросив Кабінет міністрів України відновити роботу метрополітену з 25 травня, зазначивши про труднощі, з якими стикаються мешканці столиці по дорозі на роботу.

"Я звертаюся до уряду: після 22 травня, а точніше з 25 травня, так як 22 — це п'ятниця, а потім два вихідних, дозволити відновити роботу метро в столиці. Звичайно, ми будемо дивитися на ситуацію по поширенню вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться. Ми не хотіли закривати метро і тримали його роботу до останнього, аж поки уряд не прийняв таке рішення. Але коли все більше людей повертається до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на поновленні роботи метро. Щодо ідеї про спецпропуск проїзду в метрополітені — вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшний натовп і ситуацію, яка буде ще гіршою. Тому метро має відкритися для роботи в звичному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів, нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці", — заявив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кернеса намагалися переконати Кабмін запустити метро

Київський міський голова також звернувся до киян з вимогою виконувати протиепідемічні вимоги.

"Це не означає, що всі повинні кататися, як зазвичай. Тут настає і ваша відповідальність — за дотримання дистанції, обов'язкова наявність маски, рукавичок, дотримання елементарних правил. І проїзд в транспорті — тільки на роботу, у справах", — підсумував мер.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.