Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Розвідка просить забрати землю в Києві у харківського бізнесмена

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
ГУР звернувся до Віталія Кличка з вимогою розірвати договір про оренду землі з команією Павла Фукса.

Головне управління розвідки просить міську владу Києва розірвати договір оренди земельної ділянки на Рибальському півострові в Києві з компанією російського бізнесмена Павла Фукса.

Лист начальника ГУР МОУ Кирила Буданова на адресу київського міського голови Віталія Кличка опублікувала Економічна правда.

У документі Головне управління розвідки Міністерства оборони посилається на застосовані стосовно громадянина Російської Федерації Павла Фукса санкції. ГУР просить зупинити дію рішення Київської міської ради від 20.12.2016 про передачу в оренду підконтрольному Фуксу ТОВ "Інтерстрой груп" трьох земельних ділянок загальною площею понад 5 гектарів на вул. Електриків, 28.

""Інтерстрой груп" є замовником будівництва житлового комплексу Oasis. Девелопером проєкту виступає компанія bUd Development. За даними джерел ЕП, реальними бенефіціарами bUd до лютого 2022 року були президент холдингової компанії "Київміськбуд" Ігор Кушнір, народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар та забудовниця Владислава Молчанова. Також вкладати кошти у будівництво комплексів під брендом bUd Development могли інші "тіньові" інвестори, переважно бізнесмени та політики, виступаючи ситуативними партнерами", - повідомляє "Економічна правда".

У листі до Кличка йдеться про те, що будівництво ЖК Oasis здійснюється у безпосередній близькості від Управління розвідки, що несе загрозу державній безпеці та може завдати шкоди національним інтересам України.

В ГУР нагадують, що персональні санкції Ради Нацбезпеки і оборони проти Фукса були запроваджені в червні 2021 року.

Віталій Кличко надав відповідь ГУРу про те, що розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, окрім деяких винятків. Такими винятками може бути рішення суду, невиконання умов договору та інше.

1
Будівництво на Рибальському острові призупинено з початку війни. Фото: ЕП.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.