Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Від пострілу патрульного у пасажира авто розірвало легеню

Пасажир авто, в якого влучила куля, знаходиться у важкому стані.

Потерпілий перебуває в лікарні, куди його привіз знайомий.

13 лютого близько третьої години ночі патрульні переслідували автомобіль Subaru Forester. Поліцейський тричі вистрілив з табельної зброї. Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два поранення в спину і поперек з розривом правої легені. Потерпілий перебуває в лікарні у важкому стані. Про це повідомили в ДБР.

Командира однієї з рот Управління патрульної поліції в Харківській області затримали за перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

В патрульній поліції Харківської області почали службову перевірку. В управлінні уточнили: поліцейські були на службі, коли отримали повідомлення про те, що троє чоловіків розпивають спиртне і планують виїхати на Subaru Forester.

Патрульні запевняють, що автомобіль був припаркований, а поруч стояли троє чоловіків. Поліцейські провели з ними бесіду, щоб не допустити п'яних за кермо. Потім вони виявили Subaru Forester вже на дорозі і вимагали зупинитися, проте водій вимогу проігнорував.

"Під час переслідування, водій почав тікати в бік виїзду з міста, створював аварійні ситуації, скоїв наїзд на патрульного, який згідно п. 7 ч. 4 ст. 46 закону "Про Національну поліцію", застосував табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження. Однак автомобіль зник з місця події ", — повідомила начальник Патрульної поліції в Харківській області Олена Стрижак.

В патрульній поліції уточнили, після наїзду Subaru поліцейський отримав тілесні ушкодження та його на "швидкій" доставили в лікарню.

Нагадаємо, пасажира Subaru Forester прооперували, зараз він знаходиться в Харківській клінічній багатопрофільній лікарні №25.

Адвокат патрульного Євген Мельниченко повідомляв, що потерпілий від пострілу пасажир авто в 2017 році вже тікав з місця аварії і це не перша його спроба уникнути відповідальності, як і водія Subaru Forester.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.