Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З'явилося відео переслідування, в результаті якого патрульний підстрелив людину

Реєстратор патрульних зафіксував подію.

Прокуратура Харківської області оприлюднила відео з реєстратора патрульних.

Камера зафіксувала момент переслідування за містом. На відео також можна побачити, як двоє патрульних вибігли з машини і кинулися навздогін за автомобілем порушника.

Нагадаємо, в ніч на 13 лютого патрульним повідомили, що на вулиці Зубарєва троє чоловіків розпивають спиртні напої і збираються виїхати на автомобілі.

Близько четвертої години ранку патрульні виявили компанію. Водій Subaru Forester не реагував на вимоги патрульних зупинитися, почалася гонитва.

"Під час переслідування екіпажем патрульних (в складі командира роти і двох інспекторів патрульної поліції) на службовій машині Skoda Rapid автомобіля Subaru Forester останній застряг в полі біля села Хроли Харківського району. З метою зупинки транспортного засобу старший лейтенант поліції зробив три постріли в автомобіль Subaru Forester, але машина зникла з місця події ", — повідомили в прокуратурі Харківської області.

Водій авто доставив пасажира з двома вогнепальними пораненнями в лікарню. У хлопця, який знаходився на задньому сидінні, медики діагностували  поранення в спину і поперек з розривом правої легені. Потерпілий перебуває в лікарні у тяжкому стані.

Правоохоронці затримали водія Subaru Forester.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина поліцейських у людину: потерпілий — у важкому стані​​​​​​​

Співробітника патрульної поліції, який стріляв і поранив чоловіка, також затримали в порядку статті 208 КПК України.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень правоохоронцем), розслідування веде Держбюро розслідувань в Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.