Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківського патрульного, який поранив пасажира автомобіля, затримали

За даними прокуратури, патрульні переслідували автомобіль. Один з копів відкрив стрілянину, в результаті чого постраждав пасажир.

Вночі 13 лютого патрульним повідомили, що на вулиці Зубарєва троє чоловіків розпивають спиртні напої і збираються їхати на автомобілі.

Близько четвертої години ранку патрульні знайшли автомобіль. Водій Subaru Forester не реагував на вимоги патрульних зупинитися, почалося переслідування. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

"Під час переслідування екіпажем патрульних (в складі командира роти і двох інспекторів патрульної поліції) на службовому автомобілі Skoda Rapid автомобіля Subaru Forester останній застряг в полі біля села Хролі Харківського району. Щоб зупинити транспортний засіб, старший лейтенант поліції зробив три постріли по автомобілю Subaru Forester, але машина зникла з місця події ",  — уточнили в прокуратурі.

Пізніше правоохоронці з'ясували, що водій автомобіля сам доставив пасажира з двома вогнепальними пораненнями в лікарню. Він перебуває у важкому стані.

За даними поліції, патрульний теж отримав травми.

"Під час переслідування поліцейські заблокували рух правопорушника. Патрульний намагався наблизитися до машини, але водій раптово почав їхати, створюючи загрозу для життя поліцейського. Поліцейський відповідно до вимог п. 7 ч. 4 ст. 46 "Закону України про Національну поліцію України" здійснив три постріли для зупинки транспортного засобу, проте автомобіль зник ",— додали в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина поліцейських у людину: потерпілий — у важкому стані

Співробітника патрульної поліції, який стріляв і поранив чоловіка, затримали в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення патрульному підозри та обрання йому запобіжного заходу, а також відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень правоохоронцем), її розслідує Держбюро розслідувань у Полтаві.

Адвокат Євген Мельниченко повідомив, що зараз патрульному оголошують про підозру і попросив про допомогу.

"Патрульний, на якого здійснив наїзд водій сьогодні вночі, затримується слідчим ДБР на Шевченка, 26! Потрібна підтримка, бо скоро патрульна поліція буде тільки спостерігати за правопорушниками!
"Потерпілий" вже зникав з місця ДТП у 2017 році! Це не перші його спроби уникнути відповідальності разом з водієм! Зброя для краси?!",— написав захисник.

Нагадаємо, у соцмережах опублікували відео наслідків стрілянини. В автомобіль вистрілили не менше п'яти разів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.