Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Від харків'ян вимагають носити маски в маршрутках і трамваях, щоб не потрапити до "червоної" зони карантину

метро
Стежити за цим повинні, в тому числі, перевізники.

У Харкові анонсували посилення заходів по дотриманню маскового режиму. Зокрема, маски вимагають перевіряти в маршрутках. Хто повинен це робити в трамваях і тролейбусах, незрозуміло.

У перший день "жовтої" зони карантину чиновники Харківської міськради вирішили посилити контроль за масковим режимом. У метро вже проводять рейди, а тепер потрібно перевіряти і пасажирів маршруток. Цим повинні займатися перевізники.

"У метрополітені ми проводимо рейди з допомогою представників Національної поліції і будемо приймати ще жорсткіші заходи, щоб дотримувалися маскового режиу. Ми вважаємо неприпустимим проїзд пасажирів в метро без масок, адже тільки маска здатна на невеликій відстані захистити нас від можливого зараження і поширення коронавірусу. Також ми звернулися до автобусних перевізників, щоб там теж дотримувався маскового режиму, і поліція буде це контролювати", — розповів перший віце-мер Ігор Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків в "жовтій" зоні карантину — що і де посилили

Зростання захворюваності коронавірусом в Харкові і області він пов'язує зі збільшенням кількості проведених тестів і запевняє, що лікарні міста готові до прийому таких пацієнтів.

"Розуміючи ситуацію, ми звернулися перед вихідними до приватних лабораторій, і вони працювали всі ці дні. Стоїть завдання, щоб Харківська область проводила щодня близько 2 тисяч ПЛР-тестів. Це правильно, тому що раннє тестування дає можливість виявляти захворюваність на ранній стадії. Міські лікарні повністю готові приймати хворих, є і ліжка, і медикаменти. Спільними зусиллями ми в змозі повністю контролювати ситуацію. Але щоб Харків не перейшов з "жовтої" зони до "помаранчевої" або "червоної", всім жителям міста необхідно виконувати вимоги, які приписані санітарною службою, і це, перш за все, масковий режим", — підкреслив Ігор Терехов.

Нагадаємо, станом на 17 серпня в Харківській області зафіксували 6155 хворих коронавірусів — з них 4830 в Харкові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.