Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область повертається до "жовтої" зони карантину. Що це означає

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Із середи наш регіон буде в "жовтій" зоні.

Перелік рекомендацій надали в Міністерстві освіти і науки. Крім того, в "жовтій" зоні залишаються всі заборони "зеленої" зони карантину.

Із середи, 24 лютого, на території всієї України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки (за винятком областей, в яких на цей момент є серйозне зростання захворюваності  — наприклад, Івано-Франківська). Про те, як працюватимуть школи, розповіли в МОН.

У "жовтій" зоні, зокрема, заборонено:

  • відвідування шкіл учнями в разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим коронавірусом більше 50% школярів і вчителів;
  • проводити в школах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю учнів з більш ніж однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів);
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інші) заходи за участю більше однієї людини на 4 квадратних метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць в кожному окремому залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області — спалах коронавіруса серед школярів

Якщо на території регіону "червоний" рівень епідемічної небезпеки, то не можна відвідувати школи незалежно від форми власності, крім вихованців дитсадків, спеціальних навчальних закладів і учнів 1-4 класів шкіл.

У МОН нагадали, якщо школа переходить на дистанційне навчання, то вона повинна діяти в інтересах дитини. Під час освітнього процесу має бути регулярна і змістовна взаємодія вчителів з учнями.

"Навчальний заклад має забезпечувати регулярне відстеження результатів навчання учнів, а також, при необхідності, надавати їм підтримку в освітньому процесі. Для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад забезпечує використання інших засобів комунікації, доступних для учнів — телефонний, поштовий зв'язки тощо", — пояснили в міністерстві.

У "жовтій" зоні всі заклади громадського харчування (кафе, ресторани, бари,їдальні) і розважальні заклади працюватимуть на годину довше, ніж зараз — до 24:00.

Крім того, як і раніше, в "жовтій" зоні заборонено відвідування соціальних закладів, де знаходяться люди похилого віку.

Також в "жовтій" зоні карантину, як і раніше, діють всі обмеження "зеленої" зони:

  • в громадських місцях — обов'язкове носіння масок або респіраторів;

  • під час масових заходів допускається присутність однієї людини на площі 5 кв. м;

  • кінотеатри можуть бути заповнені лише на 50%;

  • перевезення пасажирів в транспорті тільки в масках і на місцях, відведених для сидіння. 

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 30 квітня, країна повернеться до моделі адаптивного карантину

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.