Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Віце-мер розповів, чому в транспорті "перевантаження" і як зміниться схема руху в Харкові

За словами Євгена Водовозова, додаткові автобуси залучати не будуть, але ще відкоригують маршрутну мережу.

18 березня в Харкові працює тільки наземний транспорт і хоча формально є обмеження по перевезенню не більше 10 осіб, пасажирів в трамваях, тролейбусах і автобусах набагато більше.

Віце-мер Євген Водовозов говорить, що додаткових автобусів в місті немає, але транспорт ще змінить маршрути. Про це він повідомив 18 березня після позачергової сесії Харківської міськради.

На запитання кореспондента KHARKIV Today про те, чи будуть залучатися додаткові автобуси Водовозов відповів: "Якщо ви сядете за кермо, то так, щоб залучати — потрібно, щоб було кого".

Віце-мер розповів, чому не можуть залучити водіїв автобусів із передмістя.

"Ми збільшили кількість автобусів на маршруті реальне і за рахунок водіїв частково із передмістя. У нас є підприємства, які обслуговують і місто, і передмістя. Будемо дивитися, але є і  спецзамовлення окремих підприємств. Не створюйте паніку, це перший день, кілька днів дайте — все устаткується. Ми будемо змінювати маршрутну мережу ще. Ми побачили, де у нас є нестача, додатково буде здійснено перерозподіл з інших маршрутів, для того, щоб такого було менше ",— сообщил Водовозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на карантині. День перший. Транспорт (фото, відео)

Віце-мер пояснив, чому 18 березня в Харкові не діє обмеження з перевезення не більше 10 чоловік в одному салоні.

"Якщо ми будемо обмежуватися 10 людьми увесь рухомий склад, ми не перевеземо нікого. Перевезем 10-15% від потреби", — сказав він.

Водовозов вважає, що проблем буде менше, якщо харків'яни залишаться вдома.

"Якщо більша кількість людей залишиться вдома — менше проблем, менше неприємностей. Водій не може контролювати, у нього є правила перевезення пасажирів, якщо у нього люди йдуть в салон, він не може закрити двері. Він може не поїхати, тоді не поїде ніхто. Водії просять, у нас всюди оголошення, що не більше ніж 10 людей везти, але ми не можемо це проконтролювати, у всіх містах так. Повірте мені, що в порівнянні з нашою столицею містом Києвом — у нас все спокійно ", — уточнив віце-мер .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на карантині. Що подивитися, почитати і вивчити вдома

За словами Водовозова, в день потрібно перевезти не менше півмільйона харків'ян.

"У нас мінімальна потреба 500-700 тисяч перевезти, при тому, що пасажиропотік впав. Метро перевозило останнім часом перед закриттям майже півмільйона людей щодня. Ось ці півмільйона вийшли і поїхали наземним транспортом. Що буде змінюватися — стежте, будь ласка, за сайтом Харківської міської ради ", — додав він.

Віце-мер підкреслив, що всім водіям видали маски, а транспорт почали дезінфікувати.

"Усім водіям видані маски, не всі поки ними користуються, ось за цим ми будемо стежити. Ми дуже пильно стежимо, щоб у нас оброблялося, купуємо нові розпилювачі рідини. Ми почали з кола вокзалу, там найбільш такі потужні маршрути з перевезень, обробляємо не три рази на добу, а кожен візит транспорту на круг. Неможливо зробити одночасно по всьому місту, але, думаю, кілька днів — і ми зробимо це всюди, рекомендуємо це зробити і приватним перевізникам ", — повідомив Водовозов.

Як писав KHARKIV Today, з 20:00 17 березня припинив роботу "Харківський метрополітен". По місту можно пересуватися наземним транспортом, деякі трамваї, тролейбуси і автобуси змінили маршрут

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.