Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Поліція нас тероризує": тролейбуси відмовляються везти "зайвих" пасажирів

У другому депо кажуть, що будуть виконувати розпорядження Кабміну, щоб не платити штрафи.

Водії Тролейбусного депо № 2 відмовлялися везти пасажирів, яким не вистачило місць у салоні. У депо кажуть: винна поліція.

О 15:00 на зупинці "Проспект Гагаріна (в сторону аеропорту) утворився затор з тролейбусів. Водії "рогатих" відмовлялися їхати, якщо в салоні було більше 23 пасажирів (за кількістю сидячих місць). Люди входили, але транспорт стояв.

"На Гагаріна йдуть жорсткі перепалки між водіями з кондукторами з одного боку і пасажирами з іншого. Водії відмовляються везти більше 23 чоловік, в салоні близько 40 пасажирів і виходити ніхто не збирається! Транспорт стоїть !!! І що робити?" — розповіла харків'янка Катерина Дубовик.

Кондуктори неохоче йшли на контакт і просили "зайвих пасажирів" покинути салон. Розгнівані пасажири полишали тролейбус і переходили до наступного в черзі або на маршрутку.

О 16:00 тролейбусів вже стало менше, а пасажирів в салоні — більше. Але директор тролейбусного депо сказав, що це була превентивна зупинка. Якщо поліція не припинить масово виписувати протоколи — стане нормою.

"Поліція щодня виписує протоколи. На весь електротранспорт і перевізників міста. Я розумію, що є постанова Кабміну, але є люди, які хочуть їхати. Щодня складають від одного до трьох протоколів. Поліція нас тероризує ... Може депо оплатити 98 протоколів щодня по 17 000 гривень? Це тупикова ситуація. Ми пишемо до поліції, просимо про компроміс, але нас не чують", — сказав Липовий.

За словами директора депо, протоколи складають на водіїв, в кожному випадку передбачений штраф 17 000 гривень. Липовий обіцяє йти до суду, щоб опротестовувати адмінпротоколи. За його словами, департамент інфраструктури мерії, профільний заступник мера Євген Водовозов знають про те, що відбувається.

"Всі в курсі, аж до мерії", — сказав Липовий.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.