Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Такий формат карантину можуть ввести, щоб не повертатися до локдауну.

Карантин вихідного дня зобов'язує українців сидіти вдома у вихідні. Школярів і студентів хочуть відправити на дистанційне навчання.

Народний депутат від партії "Слуга народу" та голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький пропонує замість жорсткого карантину ввести в Україні карантин вихідного дня. Про це він заявив в ефірі програми "Право на владу".

"Жорсткий карантин ми не можемо ввести, ми все це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли сім'я у вихідний день залишається у себе в родині, нікуди не їздить — ні в ресторани, ні на концерти до Харкова, ні ще кудись. Це можна витримати. Це не закриття підприємств, не зупинка", — сказав Радуцький.

На думку Радуцького, потрібно ввести ще обмеження — відправити на дистанційне навчання всіх школярів і студентів.

"Друге — це моя пропозиція. І я сподіваюся, не тільки моя, Рада національної безпеки підтримає. Я сподіваюся, що підтримає президент. Це потрібно сьогодні — те, що зробив університет Шевченка: він відправив вчитися на "дистанційку". Я вважаю, що школи і університети (вищі навчальні заклади) потрібно відправляти зараз на дистанційне керування", — заявив Радуцький.

Обговорювати внесення змін до постанови Кабінету міністрів №641 про карантин в Україні будуть в суботу, 10 вересня, на нараді з президентом України. В тому числі, піднімуть питання зміни критеріїв зонування — вони будуть сучасними, які ввела Всесвітня організація охорони здоров'я. Однак про що йде мова, поки не повідомляється.

Відзначимо, останній раз Україну ділили на зони 1 жовтня. Жоден район Харківської області не потрапив до "червоної" зони карантину. У помаранчевій — Харків, Люботин і ще п'ять районів області. Нове зонування почало діяти з 5 жовтня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.