Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні готують тимчасові госпіталі для хворих коронавірусом

З 21 тисячі ліжок зайняті 12 тисяч.

В опорних лікарнях Харкова залишилося 211 вільних ліжок.

В Україні готують до відкриття тимчасові госпіталі для хворих коронавірусом. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Сьогодні у нас зайнята 21 тисяча ліжок. Уявіть собі, якби кількість ліжко-місць в лікарнях залишалася б такою ж, як була навесні. Це вже були б десятки тисяч смертей. Вже зараз ми починаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих COVID", — сказав Степанов.

У Міністерстві охорони здоров'я закликали українців дотримуватися правил протиепідемічної безпеки, щоб уповільнити поширення коронавірусу і тим самим зменшити навантаження на лікарні та медиків.

"Якщо ми і надалі будемо ігнорувати правила протиепідемічної безпеки, то ситуація швидко вийде з-під контролю. Тому я звертаюся до всіх громадян. Незалежно від статусу чи посади, закликаю всіх: носіть маски, дотримуйтесь соціальної дистанції, використовуйте антисептики і мийте руки. Ситуація серйозніше, ніж будь-коли з початку епідемії. На кону — ваше життя і життя ваших близьких. Ліків від коронавірусу поки немає", — пояснив Степанов.

Відзначимо, згідно з даними аналітичної панелі Міністерства охорони здоров'я, сьогодні в Харківській області є 1301 ліжко-місце в опорних лікарнях (дані по 19 лікарнях), всього зайняті 1090 місць. Тобто, вільними залишаються 211 ліжок. Інфекційних ліжок — 635, в реанімації доступні 85 ліжок.

Як писав KHARKIV Today, станом на 9 жовтня COVID-19 виявлено у 23 342 жителів Харківської області, за добу - плюс 630 нових випадків

За весь період пандемії померли 396 жителів, за добу нових смертей немає. Одужали 4832 людини, все ще хворіють — 18 114.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.