Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В облраді заявили, що противники децентралізації переслідують суб'єктивні цілі

Сергій Чернов висловився про ініціативу нардепів скасувати реформу децентралізації.

На думку Сергія Чернова, у противників децентралізації було достатньо часу подати відповідне подання, однак зробили вони це саме напередодні виборів.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вважає, що подання про відповідність Конституції України деяких положень постанови "Про добровільне об'єднання територіальних громад" та закону "Про ліквідацію районів" 51 народного депутата є несвоєчасними і політично мотивованими.

"Закон, про який йде мова в одному поданні, був прийнятий в 2015 році, а постанову, яка стала предметом іншої думки, — три місяці тому. Однак протягом цього часу ніхто не звернувся до Конституційного суду. Сталося це тільки за кілька днів до виборів, тому такі дії виглядають політично мотивованими, а не спрямованими на захист прав громадян і жителів, які там проживають", — зазначив Чернов.

Він закликав задуматися про наслідки скасування реформи децентралізації. Якщо Конституційний суд підтримає подання, то незаконними стануть рішення про створення всіх об'єднаних громад і нового адміністративно-територіального устрою. Це буде говорити про те, що незаконно виділялися земельні ділянки, використовувалися бюджетні кошти і незаконно будувалися об'єкти інфраструктури.

Чернов нагадав, що серед 51 народного депутата, які поставили підпис, є ті, хто перебував у Верховній Раді минулого скликання, яка і приймала цей законодавчий акт, а також ті, хто працював у виконавчій владі (міністерства, державні адміністрації) та організовував процес добровільного об'єднання громад.

"Що ви робили всі ці роки? — обурився Чернов. — Де відповідальність, послідовність і певна мораль у цих людей? Правові наслідки можуть бути непередбачуваними".

Як писав KHARKIV Today,  в середині жовтня фракція "ОПЗЖ" звернулася до Конституційного суду з поданням про нібито незаконне об'єднання територіальних громад.

У ньому сказано, що формування об'єднаних територіальних громад відбулося всупереч оформленим рішенням, думки людей не врахували.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.