Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Зеленського просять завершити банкрутство "Металіста"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
стадион "Металлист". Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Денис Ярославський просить завершити процедуру банкрутства клубу.

Денис Ярославський звернувся до президента із проханням вплинути на завершення процедури банкрутства футбольного клубу "Металіст".

Родич Олександра Ярославського просить Президента України Володимира Зеленського посприяти порятунку і відновленню харківської футбольної команди "Металіст". Відповідну петицію Денис Ярославський опубликовал 20 лютого на сайті президента.

Ярославський пояснив: через борги, які залишилися від втікача- бізнесмена Сергія Курченка, "Металіст" може припинити існування  — футбольної ліцензії команду вже позбавили, а клуб увійшов в процедуру банкрутства.

"Через непрофесійне управління і небажання Курченка продати футбольний клуб "Металіст" інвесторам, здатним розвивати команду, харківська гордість знаходиться на межі ліквідації", —зазначив він.

На думку Ярославського, врятувати футбольну команду може тільки завершення процедури банкрутства. Він упевнений, що ліквідація клубу згубно позначиться на іміджі України в спортивному світі.

"Будь-який шлях, крім створення умов для санації і завершення процедури банкрутства, — помилковий і призведе до незворотних наслідків: "Металіст" буде ліквідовано, комітет кредиторів, до якого мають увійти відомі всесвітні футболісти, бізнесмени і навіть держава, залишаться без своїх коштів, що створить стійкий негативний імідж клубу в усьому світі. Крім того, футбольні асоціації UEFA, CSF, CONCACAF, CAF, AFC і OFC будуть сприймати український підхід як ухилення від боргових зобов'язань ", — заявив Ярославський.

Автор звернення нагадав про перемоги "Металіста", які прославляли Україну на міжнародних змаганнях.

"Просимо вас втрутитися в ситуацію і посприяти провести єдино правильну процедуру, передбачену законом, а саме завершити процедуру банкрутства. Це єдиний шанс врятувати бренд ФК "Металіст" і відновити команду. Все інше — це схеми і шлях в нікуди", — написав Ярославський.

Відзначимо, електронна петиція, адресована Президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. Станом на 21 лютого звернення Дениса Ярославського набрало 67 підписів.

Нагадаємо, имущество Курченко отойдет новому предприятию "Харьков-Арена".

7 лютого голова Харківської ОДА Олексій Кучер підписав розпорядження "Про створення державного підприємства "Харків-Арена". У його власності будуть приміщення "Металіста", які на сьогоднішній день вдалося зареєструвати. Це — Південна і Північна трибуни, VIP-прибудова, футбольна академія і база в селищі Високий.

Як писав KHARKIV Today, глава Харьковской ОГА Алексей Кучер поручил исполняющей обязанности начальника управления по делам молодежи и спорта Харьковской ОГА Юлии Подзолковой виконати рішення суду і розпорядження Кабінету Міністрів від 11 квітня 2018 року і передати конфісковані приміщення "Металіста", які раніше належали втікачу-бізнесмену Сергію Курченку, в обласну власність.

Відзначимо, к 5 января помещения стадиона в Харькове и тренировочную базу в поселке Высоком зарегистрировали в Государственном реестре недвижимого имущества.

Як писав KHARKIV Today, глава Харьковской областной государственной администрации Алексей Кучер призвал инвесторов вкладывать деньги в развитие спортивно-тренировочной базы футбольного клуба "Металлист" в поселке Высокий

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.